Friday, December 31, 2010

entri terakhir 2010

salam semua dan hai
aku ingat sepanjang aku bercuti nie boleh la update blog aku selalu...kalo leh genap kan seratus entri utk 2010...tapi aku x berjaya buat mcm tu.mungkin sbb mood takde..di tambah dgn kemalasan melanda sepanjang aku bercuti ni menyebabkan aku maleh nk update blog
tp sebalik nya aku bz membaca blog org lain cth kak diana , xora ,thalhazlin, nadia_nz & byk lagi blog yg aku bace tiap2 hari..hahaah kirenye aku sebok khatam blog org..blog sendiri di anak tiri kan..
mungkin sbb aku rase idea takde...lagipon perkara yg aku nk tulih tu mungkin agak terlalu peribadi nk di ceritakan.
hari ni hari terakhir 2010 sempat la aku buat 2 entri...hahah..2010 menyimpan seribu kenangan pahit & manis.
aku anggap semua yg terjadi sbg ujian dr Allah..semoga aku tabah menempuhi ujian-ujian dari-Nya..semoga aku tak mudah melatah dan sentiasa tenang...ameen..harapan aku semoga tahun 2011 memberi kan sesuatu yg bermakna kpd diri ku sekeluarga..insya Allah ameen..dan kpd individu yg jahat dan merosakkan kbhgiaan org lain percya lah Allah akn membalas perbuatan kamu..ameen....

Aku dh register nuffnang tapi...

image credit to google

aku agak terkilan sbb aku dh register nuffnang tapi still iklan nuffnang ni tak keluor kt blog aku.nape yerk? aku pon pening la...aku ingt nk menjana pendapatan(err..skit pon takpe la)skit dr iklan nuffnang nie..tgk blogger lain dpt cek dr nuffnang membuatkan aku rase nk cuba jugak buat nuffnang nie

persoalan: KENAPA IKLAN NUFFNANG TAK KELUAR KT BLOG AKU yg x sseberapa nie =(

Tuesday, December 28, 2010

ape tahap down to earth? merendah diri

aku pelik sangat pelik,,kekadang orang ckp die tak suke orang sombong..dok nasihatkan org lain plzz down to  earth tp org tu aku tengok tak down to earth pon.
jadi aper maksud down to earth pd anda semua? menunjuk2 barang2 mewah.."setiap kali status di fb keluar "bought two pairs of charles & keith shoes"  is that shows u are down to earth???  atau pon " thought about to buy LV tote bag!" tu merendah diri kah pd pandangan anda sekalian? dan mcm mane pulak kalo orang yg menyatakan die tak suke org sombong tapi dgn bangga dan riak menunjuk kan kete honda baru latest yg die drive sekarang nie? siap tunjuk gambo stereng kete H dan post pd FB...(aku rase org kaye mcm tan sri syed mokhtar al bukhary pon tak buat mcm nie..yeah aku respek same tan sri syed mokhtar nie..kaye tp humble)
aku rase orang mcm ni tak sedor yg diri die sebenornye yg riak dan menunjukk2...c'mon la..orang lain dh super duper kaye dr ko..duit kepok2..tp takde pon kecoh takat dpt beli charles & keith..membe aku beli charles & keith tak bising pon..aku rase orang mcm ini..die tak penah lagi  kenal dgn orang yg betoi2 down to earth dlm erti kate sebenar2nya..die tak penah jumpe org jenis mcm nie..bagi aku orang mcm nie kalo org kawan ngan die pon mungkin sbb die ade brg2 branded...tah2 kawan2 yg dok melekat kt die tak ikhlas..bg aku down to earth dlm erti kate sebenar is mcm tan sri syed mokhtar albukhary & juge spt pakcik2 & makcik2 sedara aku belah keluarge mak aku...sebelah side keluarge belah mak aku mmg humble dan aku hormati sikap deme itu...bg aku org yg jarang dpt..dan baru nk senang mmg ade perangai suke menunjuk2 (show off) sume yg die ade..mcm nampak sgt ke batak kan nye itu.dan sikap kejakunan nyer..kalo org yg dh mewah dan bersyukur mesti die tak buat perangai mcm tu..dok je dendiam..x perlu kecoh2 pon...tp mmg ade depan mate..tah le..mungkin aku di kelilingi org humble dan sederhana tp pd mase yg sama sekeliling aku ade gak mcm orang yg suke menunjuk2..tolong la aku rimas dgn org2 riak nie..mcm die dh senang beno...samb lagi lain..mgkin ini part 1 kot..kalo rajin ade lg entri part 2..salam



Tuesday, December 21, 2010

jom tengok kak limah lagik! (aku sakit perut mengekek gelak!)

imej credit to google
insya Allah..ade rezeki aku tgk cite kak limah lagik esok ptang lepas keje.
aku dh tgk cite kak limah kt jusco bkt raja klang dgn nani sabtu lepas.
tp di sbbkan aku tak pueh hati lg..aku nk nengok lagik..
ari tu mase tgk kt bkt raja satu panggung mengekek gelak..
ok esok petang mase utk bebaskan diri dr tekanan utk seketika...yeahhhhh

JOM tgk KAK LIMAH!
moh org perak sume ....moh le nengok cite kak limah nie....

Sunday, December 12, 2010

ena di tahun 1993 Darjah Lima SKPZ Tapah Road

salam sume...gambo di atas membuat kan aku mengenang kembali zaman sekolah rendah di sekolah kebangsaan pendita zaaba tapah road Perak darul ridzuan...alhamdulillah setengah member dlm gambo ni ade yg aku stil contek lg melalui fb cthnyer...kot2 kome rajin..cube carik aku yg mane satu! kekeekek....

Saturday, December 11, 2010

ena all out dengan?

salam semua..aku kt bidor nie
tapi esok petang dah kene blk kl dah..senin dh keje
hmm..jumaat smlm 10/12/2010 kompeni aku buat annual christmas dinner kt hotel renaissance..
tapi entah kenapa kan aku tak teruja pon nak pegi...walopon mmg la bes sbb have fun all nite weh! tapi diri aku mcm tak excited pon ? emm..mungkin sbb aku pikir kan baju utk dinnner, dan kos2 lain yg melibatkan duit.
bagi aku kalo dlm kes mcm nie...aku rela tak menghabiskan duit aku utk hal yg mmg aku boleh utk tidak menghadiri nya..lagipon entah kenapa..aku rs mcm ''im not belong here" untuk acara sedemikian...bukan sbb aku nk tunjuk baik yer..semestinya bukan! tapi aku berhibur bukan dgn cara yg sedemikian..malah aku rase..aku akn merasa awkward kot dlm keadaan situasi mcm tu...senang cite dlm kate lain aku tak berminat..hehehe
tapi kalo kuor mlm all nite pon di ujung minggu sambil lepak2 kt kedai mamak or gi hirup udara mlm aku leh jer join..x kisah pon sbb aku mmg suke berjalan...mcm bebaru ini aku ngan opismate aku lepak2 gi putrajaya..kiterg gi berlima nek kete aku...mkn kejap kt ampang..pastu drive terus gi putrajaya...mase tu mmg all out abehhh..ahhahhha
tapi kalo bab2 dinner...ops..aku agak berkira skit..mcm x berminat....tp kalo org tanye tkkan nk ckp.."aku tak minat la" nanti org ckp aku poyo jd alim warak plak kan...hahaaaha..maka aku pon bagi la alasan2...
kebetulan pulak...hari ni 11/12/2010 membe sekolah rendah aku adah kawen..jadi mmg aku tak pegi dinner la...tambahan pulak mmg aku x minat ngan dinner2 nieh..haahaha...kecuali kalo kene pakse kot..kene la pegi kot...lagipon dinner kompeni aku ade siap sekali dgn liquor ngan bir,arak sume cukup...mmg ade mabuk2 tu sume..maka..aku yg x kuat iman nieh...walo aku mmg tak minum pon ..aku pikir, baik la x pyah pegi..kekkeke..aku bgtau mcm ni bkn nk kate aku ni baik..no! ..tp aku ade pendirian sendiri..
aku rase mcm lari tajuk sekit jer nie...ok lah..ckp pasal all oout lagi..aku paling all out dgn BFFku nani..dgn sikap die yg gile2 sempoi mcm aku...mmg aku pon naik gile jugak la.mungkin sbb die kenal aku betoi2 as diri aku.n nani pon kenai famili aku,.maka aku pon x la rs reserve ngan dia..aku x kekok gitu kalo aku nk allout pon...aku ni amik mase jugak utk bwk kan diri aku sbnr2nye..aku xkan nk terus allout dgn kawan2 yg x kenal sgt aku mcm mane kan..ekekeke..maka dgn kawan2 yg baru kenal aku ni..aku all out jugak..cume mgkin tak sehavoc bile aku dgn nani kot...ehehee....lagipon nani kenal sikap aku yg sbnr2nye mcm ner..ekekkekke....aku ni amik mase sbnrnye utk ngam dgn org kot..hahahha..walopon nampak cm tak sombong...tapi aku ni tak la allout gitau sume psl diri n famili aku kt org yg baru2 aku kenal...ekekeke....aperpon....aku tetap aku...aku ttp allout dgn sape2 yg geng leh in ngan otak aku cume beze mungkin geng tu lame or baru kenal je kot...ekekekke

sekian dulu...

Tuesday, November 30, 2010

UITM PERAK DI KAMPUNG Ku!!!!

aku bebenor bangga!! aku sbg bekas anak jati TAPAH ROAD PERAK,,sangat berbangga dgn pembinaan UITM kampus Tapah nie..
tgk kt ataas peta tu..ade jugak Bidor kan...bidor ngan tapah road x jauh benor
ok nanti aku samg lagi entri  ni yer...hohoohoh

Saturday, November 20, 2010

Mari menyerang ena!

salam &hai
aku nk luahkan sesuatu.pasal diri aku ni yg terlalu defensif sampai tak mampu untuk menyerang orang lain.Aku simple. tu jerk.aku rase diri aku mudah & simple.mungkin org tak perlu tensen kot dgn aku sbb aku bukan jenis overconfident tak tentu pasal or jenis riak tak henngat dunie.dan aku juge bukan jenis nk gaduh lame-lame.kejap je kot.sbb bg aku x elok gaduh lame2..tah la..kadang-kadang aku rs aku ni lembik sgt & terlalu kesian kt org.
aku selalu pikir org ni mcm mane nanti? nanti die susah mcm mane? dgn sape die nk mintak tolong? aku ade perasaan yg kalo aku x dpt tolong aku mcm susah ati..eh aku bkn nk kate aku baik..ni bukan baik kot..tp mcm terlalu baiik n lurus sampaikan org mudah amik kesempatan.dlm byk hal kalo aku bergaduh dgn kawan baik of coz aku bagi die menang.bior la ...dr bergaduh tak tentu hala...masing -masing nk menang baik aku bg die menang jer.senang setel.tapi lepas tu aku yg sakit hati sbb aku pasti ingt aper mende perkataan yg org tu serang kt aku.(dendam kah aku?)ntah la.
aperpon aku mengamalkan konsep kalo org tu tengah marah...aku akn ellakkan dr mengata or counter attack blk org tu.(sebaliknya aku diam ajer..rilek..bertenang,...istighfar)...aku terime jer setiap sindiran,perlian,hinaan...takpe..aku terima..Allah yang jd Saksi walopon yg tau hanya aku dgn dia.bodoh ke aku? tapi bg aku...tu jer kot kaedah terbaik dr melawan dan menyerang antara satu sama lain sampekan segala kenangan indah ketika bersama dh terpadam hanya krn salah paham yg setitik air jer.takpe lah..aku berdoa smg org-orang yg berbuat begitu akn sedor akan sikap masing-masing..dan mungkin akan ade org buat blk kt die spt mane yg aku kena? entah..biorla...aperpon ena.selagi masih terdaya dan termampu...bersabar lah dgn kerenah manusia ...Ya Allah..berikan lah aku kesabaran menghadapi kerenah-kerenah manusia ini...ameen....Ya Rabbal Alamin....


Thursday, November 18, 2010

pencarian CD band Rock Britain Terunggul -Def Leppard

::::gambo credit to Google::


::def leppard line up selepas Steve Clark RIP:: gambo credit to google

Def Leppard Rock Of Ages - The Definitive Collection CD yg masih belum ku jumpai! Merata Aku carik kt Speedy ,tapi tak jumpa =(... kat mana tempat mudah nk carik CD nieh??!! (plz aku tak suke donlod/mp3 n mcm2 lg kalo aku mmg obses pd band ni.:P) terima kasihhhh! =)

KEPADA SESAPE....boleh tolong bgitau kt mane lagik ade jual CD NIh? aku mmg sedang mencari dgn gigih..ade ofismate aku bagitau boleh carik kat kedai di Pasar Seni (Central Market)...
tapi takpe..semoga pencarian aku kali ini berjaya!=)

penghinaan

aku penah di hina..di depan kawan-kawan...tapi tu kisah 5 tahun yg lalu
.jadi aku dpt rase kan aper orang lain akan rase bila diri di hina.
malu siot sgt malu....tambah malu lagi kalo seandainya anda di hina oleh kawan yg kome anggap spt sahabat...tapi tidak dirinya.(krnn sanggup menghina org lain secara terbuka)
bagi sesetengah individu yg suke membuat penghinaan /kondem pd orang lain...mungkin anda rase anda hebat kerana begitu 'BERANI' membuat penghinaan terbuka terhadap orang lain...
Allah Maha Besar..Maha SUci Allah ...lambat laun....orang yg menghina orang lain itu juge pasti di hina oleh orang lain...cume keadaan itu berlaku lambat atau cepat ajer..insya Allah..ameen






..


Wednesday, November 17, 2010

turun naik kehidupan

dah lame tak update blog..kadang-kadang rase ade perkara yg begitu peribadi utk di luahkan dlm blog
yer la kan takkan semua perkara perlu di kongsi (aiseh ayat klise siot!)
kehidupan harian aku alhamdulillah...aku bersyukur dengan limpahan rezeki dr Ilahi..
tapi sbg manusia kita tak terlepas dari ujian demi ujian
takpa...semua itu asam garam kehidupan
namun bila kite bergembira jangan pulak kita terlampau leka kan
aku kat kg nie.kat bidor..sampe malam tadi ..menempuhi perjalanan yg mencabar di lebuhraya & jalan biasa.
sekian dulu ade keje plak..
cuti-cuti pon rasenyer kene jugak pikir pasal keje kan..huhu....sekian dulu tata










Tuesday, November 2, 2010

satu bulan 1 entri

malas kah? mcm2 aktiviti kah?
sememangnya banyak nk cite tp kemalasan dan xtau cara mcm mana nk cerita
ni aku kt opis lagik..menyiapkan report utk hari isnin
tah bile akan siap gamaknyer
eh dah masuk bulan 11..bulan depan bulan 12...pastu thn baru 2011
ahaks...
dah makin lama...makin meningkat usia aku..
hurm...
jumaat pagi aku berangkat pulang ke bidor...
x sabo nk balik..

Thursday, October 14, 2010

bersawang balik

salam...
tengok blog aku...gile la..dah lame tak update ape2 cite pon
ok mcm2 cite..tapi cume aku jer maleh nk update kt blog.hahaha
hidup aku ade up n down..tp tula..dugaan kehidupan..
kehidupan bkn takat manis jer..mesti ade cabaran dan dugaan nya
aku masih kt opis lagi nie..menyiapkan report semlm..
ade mase aku update lagik
minggu nie aku blk kg...blk bidor..yehuuuu...tak sabor nk balik ..sbb dh 2minggu tak balik
hahah baru tak blk 2 minggu pon dh kecoh..ena poyo..
ok tata

Monday, September 13, 2010

ucapan raya ena

udah masuk raya keempat baru lah aku gatey tgn nk menaip ucapan raya kan
dengan ini aku memohon ampun & maaf kalo sepanjang aku berblogging ni ade kate2 dlm setiap entri aku telah menyinggung perasaaan orang lain ...salah & silap hrp di maafkan....
selamat hari raya kawan-kawan...maaf zahir & batin...

Sunday, September 5, 2010

mustahil Diego Forlan kenal aku!

picture credit to diego forlan official facebook page ..click HERE to view more pictures!

sebelum aku berkemas-kemas utk pulang ke kolumpo kejap lagik...aku nk merepek suatu perkara,
perkara ni lain dr cerita pasal raya yg nk dekat nie..
saje je lari dr kebiasaan cite pasal raya.hahaha

alkisahnye...malam tadik..aku bertapa kejap kt facebook (err..aku tgh uzur yer) jd byk berdoa dlm hati jer dlm tgh keuzuran ni...uhuhu..tgh2 aku bertapa tu...teringat plak pasal aku gatey nk carik facebook rasmi diego forlan.seingt aku diego forlan cuma ade twitter..tapi aku ni dh macam maleh dah nk join sekian byk pnyer rangkaian sosial internet skrang nie...friendster pon skrang dh terabai...facebook pon kdg3 x sempat nk layan.

maka aku pon tah mcm ner taip la name die...tup2 tup...haa...amik ko ena.mmg die ade facebook die sendiri...name facebook die diego forlan official facebook page..! hahaha...kepada sape2 yg kenal diego forlan..boleh try usha facebook die kt link diego forlan official facebook page  ...

ramai gak ler join fb die tuh....oh baru aku teringat...aku terjmpe fb christiano ronaldo dulu..dan aku tgk ramai gak yg join termasuk pak mir..& pada mase yg sama aku teringat psl diego forlan...tu yg aku taip name die tu kt search..hehehe

tapi aku mcm x percaya jugak la..betol ke tu fb rasmi diego forlan?? tapi bile tgk die update sane sini aktiviti die maka confirm tu fb diego forlan..ngeeee ngeee..

ok sekian dulu,,
selamat hari raya!! maaf zahir & batin





Saturday, September 4, 2010

'lagu-lagu ena' sempene dekat nk raya

hari ni..tgh ari nie...baru teringat byk mende kene setel kan
kete RB yg dh menjangkau setahun tuh kene di tukar bateri pulak
tu pon sbb mlm td mak aku ckp ngan aku.ayah kate bateri kete kene tuko
terbang lagi lah RM aku bile dekat2 nk raye nieh..
takpe lah,,demi mu Rb aku sanggup wat ape sahaja asaikan ko berada dlm keadaan sehat sejahtera
skang ni psal baju raya aku lak
ni pon wat aku suspen jerk sbb aku takut x leh siap ...huwaaa
tolong lah makcikkkk siapkan baju kurung syy!! huhuhu

tahun ini aaku serik nk beli baju kurung siap..sbb thn lepas aku beli kurung siap sampai 5 pasang tp yg fit n muat2 kt aku cume 3pasang jerk...tu pon yg muat pon ade yg terbesar kt baju..mmg aku dh janji pd diri aku..thn 2010 aku mesti beli kain n tempah!! maka 3 pasang kain di beli n tempah!

tapi tak tau ape cite baju aku tu skrang...hari ni?? hari ni insya Allah aku n mak ayah aku bukak pose kt ipoh kot tu yg aku lik bidor nie..hehe ...tp mggu depan blk lg..8hb lepas keje aku lik..9hb myb aku bz kot..uhhhuhu.

tatau nk merepek ape dah...sekian dulu takat nie.



Saturday, August 21, 2010

moooddd maleh

tiada aper cite pon..cume aku maleh je..
aku nk menikmati internet ni pueh2 sbb esok aku blk kl..
sekian terima kasih

Saturday, August 7, 2010

Kelaziman tu kadang-kadang bukan aku...

kadang-kadang aku terfikir gak..kenapa aku tak teruja utk gi tengok movie/wayang or x teruja gi karok?kenapa dan kenapa? aku ni tak reti sesuai kan diri kah?? macm mane pulak kalo org yg suke or very addicted tgk movie/wayang or gi karok tp deme tak rs selesa or maleh gi tempat mcm muzium or bende2 sejarah yg lain? knp ek? knp aku x mcm org lain? knp aku x teruja ek gi karok or tgk movie?(kecuali kalo gi layan dgn nani)..
jujur aku bagitau..aku lebih teruja akan mende-mende sejarah spt gi muzium,memorial..or melayan mende2 sejarah or gi travel dan politik ...aku pon pelik jugak..aku ade gak la try adaptkan diri aku dgn mende karok n wayang ni sume tp x leh...gagal..sbb aku kurang minat...tp cume sekadar menghormati permintaan org ..x sampai hati pulak utk aku menolak nyer..tp kalo gi tgk wayang pastinya rm10 or rm11 pasti melayang...jadi aku rase bek tunggu kt tv..tp nanti org kate outdated plak.tp aku ade layan movie nie...Kembara Seniman Jalanan yg aku rs sgt bes citenye....mungkin juge ape yg ade kt wayang x menarik hati aku kot..alih2 aku kate dlm hati..bek tunggu kt tv je.hahah
tp aku suke layan politik,semangat nasionalisme yg aku rs sangat kurang di hayati generasi muda sekrang terutama generasi muda berbangsa melayu..
tu la..bile ckp psl politik...org muda yg minat gi  wayang tgk movie tak suke lak kt politik..jadi adekah sbb aku yg gagal sesuaikan diri nk hayati wayang tu ape ek? tp aku rs kalo layan politik mmg la xkkan abeh mcm cite kt wayang tu..tp politik sgt penting utk kite follow utk jangka masa panjang...
aku x layan hiburan? aku layannnnn...aku peminat rock sampai skrang...tp aku tetap terbuka utk mendengar muzik lain cume keutamaan aku muzik rock...hiburannn mmg aku layan...
tp aku tetap ingat aku juge suke mende lain...cume kesukaan aku x sama mcm org  lain...harap2nye...org lain paham knp aku tak brp gemor tgk movie or gi karoke...hehehe..
setiap org berbeza yer tak...bior la aku mcm nie..mgkin nanti aku layan movie dgn laki aku ke satu ari nti..heheh insya Allah..aku lagik suke buku...buku or majalah yg mampu mengupas persoalan yg bg aku pelik dan unik.....dan merentap pemikiran aku utk aku berfikir...sekian dulu takat ni je kot..




Monday, July 26, 2010

Target Kahwin?

tahun ni 2010..bersamaan dgn 19/8/ umor aku genap 28.
yes 28 tahun...bila mane sahabat-sahabat aku spt aneem,mahani,safura,zainab dan marzuna telah selamat mendirikan rumaahtangga..tak lupe juge pd kenalan.,teman baik..serta kawan-kawan yg lain  spt aina munirah,marina serta mazni yg tlh selamat kawen tahun nie..

ok aku mmg di kelilingi oleh ramai2 org dh kawen..dan deme sebaya aku or mude sethn dr aku..or sebaliknnya..
jadi ramai jugak la yg tlh selamat tu...bertanya pd aku bile masenye aku kawen...

cerita  ni  baru nani sebarkan pd aku...okeh...ni yg buat aku rs nk pertahankan hujah-hujah aku di sini yer.
sape la yg tanak kawen oii...tambah plak umo aku ni dh mmg sesuai beno utk kahwin...tapi di sbbkan aku mmg tak ready(yes bile aku tanye diri aku blk...mmg aku tak bersedia..bersedia dr segi batin je buat aper kan?sbb kahwin bkn sekadar menghalalkan ape yg haram saje)..tp ni pendapat aku saje okeh..kalo sape yg tak setuju takpe..tu pendapat kome...

aku mmg menghadapi masalh dalaman..yg bkn saje melibatkan diri aku..tp juge melibatkan sesuatu yg besar..dan ini melibatkan org lain juge...disbbkan itu..aku bertekad selagi masalah tu belum selesai..aku xkan pikir psl kawen...bagi aku,aku selfish kalo aku meneruskan jugak niat aku utk kawen walopon org lain ade masalah besor yg melibatkan aku juge secara tak lasung...sbb kalo aku teruskan jugak..akn pasti kah aku akn tenang? jiwe aku tenang?

serius aku ckp...aku belum ready lg utk bergelar puan...yes mmg setengah org tu x sabo2 nk bergelar puan sbb semate2 umo ko dh 28 maka ko gile2 desperate utk kahwin..

nani cerita kt aku yg sorag kenalan kiteorg yg mcm pelik knp kiterg x kawen walopon umo dh 28...mcm seolah2 kiteorg ni takde aim utk kawen bile,,,mcm takde  hala tuju dlm hidup..

ok keputusannya..? hellllooooooooooo aku mmg target kahwin umo 28 atau 29 thn ....tapi bile dh sampai umo aku 28 thn nie...serius aku ckp...Allah saje yg tau betapa aku sememangnya belum ready dr segi zahir,jiwa,.mental utk bertukar status dr single to isteri..
aku taknak hanya semata-mata umor aku dh 28...maka aku akn menyalak sane sini kate aku desperate nk kawen...nk kawen nk kawen nk kawen..semate2 sbb tgk ramai beno n org keliling aku sumer dh kahwin..aku bkn terdesak sgt smpai tahap mcm tu utk berkahwin...bg aku kahwin adalah a lifetime contract  yg bila mane perkongsian hidup yg bkn shj utk tempoh mase singkat tp hingga ke akhir hayat insya Allah...

tipu lah aku kate kallo aku x jeles or x cemburu..tapi bile aku tanye pd diri aku blk...aku bersedia kah dr segala aspek utk bergelar isteri tp jawapan nya tidak.aku mmg tidak bersedia...kt sini ape yg aku taip ni bkn utk menempelak blk jawapan org tu..tp utk menjelas kan betapa aku tidak memandang kahwin tu mudah.
kahwin bkn setakat  nk sedap saje ..kahwin lebih dr itu..aku taknak kawen 2-3 thn pastu cerai..

tu pasti aku mmg taknak...semlm aku berbincang dgn nani tentang pilihan dlm hidup...n sekiranya takdir yg menimpa tak spt yg kite hrpkan..jgn sesekali menyalahi Allah SWT..sbb jalan hidup kita sendiri yg pilih..
n sekiranya kalo perkahwinan tu musnah di tgh jalan..jgn sesekali salahkan Allah SWT...tapi itu kite sendiri yg pilih....sbb kalo pasangan tu pikir sebaik2nya...sesebuah pasangan takkan mudah utk pilih bercerai sbg jalan penyelesaian...

aku mohon maaf byk2 sekiranya penjelasan aku dlm entri kali ni agak keras n menyinngung perasaan org lain umumnya..mohon maaf sekali lagik...hanya Allah SWT sahaja yg tau betapa aper gelodak jiwe yg ade dlm hati aku ini..

tapi aku sentiasa berdoa smg hubungan aku ngan si dia di permudahkan insya Allah..
aku akn senntiasa bersabar dan bersabar

dn kpd rakan2.sahabat2,..kenalan2 yg baru melangsungkan perkahwinan or tlh lame melayari bahtera rumahttangga..aku ucapkn smoga kome berbahagia ke akhir hayat..insya Allah ameen...

lagi sekali..aku bukan taknak kawen cepat2 yer..tapi aku ade masalah sendiri yg hanya Allah SWT,famili aku dn sahabaat aku nani serta safura jer yg tau kenapa ...serta diri sendiri yg masih belum bersedia..

dan kpd kawan2,rakan2...doakan jodoh aku ngan si dia yer.. smoge kami berdua di satu kan sbg  pasangan yg sah...insya Allah ameen




Saturday, July 24, 2010

i see no future ...

i see no future...bagi aku mase depan adalah sangat penting..
jadi dari sekarang aku harus bergerak seiring dgn ape yg aku fikirkan
bagi aku..zaman-zaman utk aku mendiam kan diri serta bertenang tapi dgn tindakan yg sgt minimal perlu di kurangkan demi utk mengejar masa yg kian singkat..
aku sedor jugak..berfikir dan terus berfikir tapi tiada sebarang tindakan di buat tak boleh jugak...sbb mende yg di pikirkan tak di zahir kan dgn realiti
takpe ena! semangat kene kuat! jgn putus asa mengejar nya!! ko masih ade mase lagik ena!! ramai org yg mendoakan ko(yeke?harap2 la)uhuhuh...
jadi dr sekarang...kurangkan rungutan tingkatkan usaha!! tabah dan kuat semangat..
mcm kate safura masih byk lagi liku-liku kehidupan yg perlu aku lalui..
smoga Allah memberkati usaha aku ke arah itu..insya Allah ameen...







bersawang di mana-mana

di sebabkan masalah masa dan bagi aku setiap masa adalah berharga..maka blog aku sangat terabai..
walopon skrang ni aku ade kt kampung..tp mlm td modem aku buat hal plak..
kebetulan bbrp hari lepas mmg hujan lebat dan kilat kt Bidor nieh..kt Kl pon samee..
jd kesannya...modem umah aku terbakor mcm ne tah..
selamat technician tm Bidor ni kenai bapak aku..kalo tak sure ari isnin die dtg...terima kasih pakcik Mat Nor!

Monday, July 12, 2010

lamenyeeee..!

dh hampir brp lame aku x post ape2 entri ..tambah2 lagik sejak world cup nie
dan world cup pon dh abh awl pagi tadik
series kali ni world cup mmg besh! walopon team aku italy dh awal2 bungkuih dlm peringkat kumpulan lagik
tapi salah satu yg besh dpt tgk2 bola same-sama dgn pak mir! hehehehe..bes bes..walopon
aku n die sokong lain2 team..tp layan jer team bola masing2..hahaha

nanti aku post lagik..tengah koje plak nieh..huhuhu

Sunday, July 4, 2010

oooh Diego Forlan....

image credit to google..
alamak....ape aku dh syok balik kt ko weh...dulu aku tau ko join Manchester United..(pak mir kate man u byk player ensem2..ceh!)tapi lepas tu aku ade dengo ko tak success kt Man U ..pastu ko blah dr sane..

aku mule nampak ko..ko mcm Karel Poborsky...player Republik Czech yg femes lepas je EURO 1996..mase tu Poborsky femes gile smpei Man U pon amik die jadik player...

mase forlan kat Man U ..aku selalu gak usha forlan nieh (cewah usha mcmla aku ade kt old trafford mase tuh!)tapi tu la dari jauh saje laa...

aku nih player yg org x brp nk minat tu la yg aku minat...especially byk gurls2 gile kt christiano ronaldo dan lionel messi..tapi aku suke kt DIego Forlan nieh..hahahha..taktau la naper

skrang dh syok blk nih kt forlan...go go go go forlan!!!







Friday, June 25, 2010

bola itu bulat..

kejutan sudah berlaku ...seluruh dunia menyaksikan Juara Dunia FIFA 2006 Itali..tewas (tewas tipis je) 3-2 pd Slovakia

aper nk buat? mende dh jadik pon..aku mmg tk tengok game itali mlm tadik sbb aku tau dah..tah la..aku rs itali mcm longlai jer thn nie..mcm lembik..tah ape rasuk player deme dah..

aperpon coach Marcello Lippi dh buat yg terbaik utk pasukan Itali..aku kagum dgn sikap Uncle Lippi yg sedia memikul tanggungjawab kekalahan itali pd slovakia ..

takpe..MArcELLO LIppi ...Anda mmg seorang jurulatih yang bagus!! cume nasib tidak berpihak kpd pasukan Itali tahun ini.:(

Wednesday, June 23, 2010

tolong jangan kaco aku bleh?

aku tgh bz nie report gile banyak tak siap dari hari isnin..
smlm aku ingat nk stay  back kt opis..tapi sekali email datang orang IT Department bagitau..
petang semalam deme nk repair system aper tah..jadi aku kene blk keje awal semalam..
dah la aku gile byk report tak siap nieh..adoii..
jadi aku ingt smpei opis aku kene la fokus mane yg patut..buat repot diam2..
aku agak annoying kalo ade org kaco aku mase tgh buat keje..gile byk report aku x siap...
if aku bercakap pon...aku rela berckp sorang2 depan pc...tp wiso gile nieh byk x siap repot aku..
aku nk fokus mcm ner weh? jadi aku rela dok wat keje aku diam2...dr pot pet pot pet sampai keje aku tak siap!..aku nk jage KPI aku okeh...ni keje aku...aku  nk jage periuk nasik aku....byk hutang2 yg perlu aku bayor..jadi aku kene jage sgt2 periuk nasik aku..sekian terima kasih,.

Sunday, June 20, 2010

khabaran itu...

 image credit to google
baru-baru ini..aku bersembang dgn nani tentang kelakuan manusia.
aku mengadu dan meluahkan pd nani  bahawa aku agak terase dgn perlakuan manusia ni
aku bgtau pd nani...aku pelik knp sikap manusia  berubah2..
dan nani bagitau kat aku ..sesetgh org bkn begitu..dan mgkin ade sesetghnye mcm ni begini sebenarnya..
tapi nani dgn positif bgtau kt aku yg aku x perlu utk bersikap negatif dgn meminggirkan sesetgh golongan manusia ini..
sebaliknya as manusia aku sepatutnya terus berbuat baiik..takpe lah..ini hari dia.hari aku blm lg
aku berdoa supaya diri aku tidak berakhir jadi mcm tu...aku masih begini...tetap begini....cume pengalaman hdup yg pernah di lalui sblm ni membuatkan aku menjd seorg yg berhati-hati bile berkawan dgn orang.
aku tanak jd terlalu baik sbb bkn sume org ikhlas di luar sane............


..





Saturday, June 19, 2010

terfikir sesuatu...

terfikir sesuatu tentang nilai persahabatan
setelah aper yg di lalui dlm hidup..aku ngaku aku mmg sgt berhati2..
ena skrang bkn mcm ena yg dulu..
ena yg dulu lemah dan tiada pendirian...asik mengikut telunjuk orang jer
kalo da baik tu jd baik sangat sampai org mudah pijak kepala.
sekarang aku lebih berhati2..mohon maaf ye kawan2...aku kadangkala bersikap pentingkan diri sbb aku selalu wat hal sendirik2...aku sekarang nie lebih berhati2 melihat sapa kawan dan lawan.
aku tak mau diri aku jadi terlalu bodoh sampai mudah utk di psyco kan dan di perbodoh2kan..
kawan bergelak ketawa mmg mudah untuk di carik...tapi kawan menangis dan ketawa di saat susah dan senang
sangat sukar di temui..  nani kini adalah teman utk aku berbicara di kala aku susah dan senang..walopon sepanjang persahabatan kami,...bkn semenye indah..sbb kami juge melalui fasa-fasa pahit,pedih,terluka..sbb kadang2 kami pon mcm laki bini gaduh2..hehehehe..tp aper org kate...sume tu menjadikan kami kuat dan sayangkan persahabatan ini...mmuuuuahhss to u nani ...sayang ko sgt!
safura  ni pon salah sorg sahabat aku...die pon byk ajar aku tentang kehidupan..meskipun dah jarang berjumpa tapi aku tetap ingat die smpai bila2..terima kasih safura!! sayang ko tooo! mmuuuahs

Wednesday, June 9, 2010

demam weh demam


demam weh demam
satu dunie demam...
mesti satu dunie pon dah tak sabor
world cup 2010 kt south africa

hahahaha..aku pon same la demam..
tapi blm smpei tahap demam lagikk
kemeriahan blm bagik kesan kt aku lagikkk
takpee..tunggu la masenye nanti..

Saturday, May 29, 2010

semangat takde...

aku takde semangat nk post entri panjang2 kali nie..
bahasa blog pon ikut sedap aku je nk taip gaye macm mane
aku rs malehhhhhhhh benoooo nk taip entri baru nieh
hasilnya yg ade...entri mcm ni jerk..huhuh
aper nk wat....mcm2 hal yg berlaku dlm kehidupan aku skrang.
jadi mse di hujung minggu adelah mase utk aku restkan otak & minda
lagipon perkara yg berlaku skrang adalah sgt berat utk di coret kan dlm blog aku ini..terlalu peribadi
sekian..aku tepuu dr sebarang idea skrang..huhu

Wednesday, May 26, 2010

bz sangat ke aku?

sebenornye bz gak la kadang-kadang..sampai aku rs x sempat nk taip entri..
bukan ape..kekangan mase dan juge lambakan keje buat aku jadi tak sempat nk post entri baru.
aku banyak isu nk taip tp semenye tersimpan lagik kt dlm otak ..
belum kuarkan lagik jer..
pada sesape yg tau masalah yg aku hadapi skrang...aku mohon sokongan dr kome sume yer
aku harap semenye akan selesai,...tp ni sume ujian dr Allah...utk menduga sejauh mane tahap keimanan hamba-Nya...
aperpon aku tumpang gembira dgn khabaran gembira dr due blogger maz ex member aku kt kolej dulu dgn kak Diana ..mereka sekrang baru je pregnant...dlm bln yg same...Alhamdulillah...Maha Suci Allah..sume ni rezeki dr Allah..syukur alhamdulillah..tahniah utk mereka!~~~

Monday, May 17, 2010

angan-angan indah

menjadi minat aku selain blogwalking secara umum...aku juge suke menjelajah blog B2B...
kebetulan exclassmate kt kutpm/msu & exhousemate aku dulu mazni baru je kawen...jadi mase sebelum die kawen tu aku x lepas kan peluang utk membace setiap entri aktivit persiapan sblm hari Big day beliau . serius, aku pulak yg teruja membace setiap entri persiapan sblm big day mazni nie..hahaha..aper tah lagi beliau sbg bakal pengantin ..mesti la lagik teruja kan..wakakkka..
kadang-kadang setiap entri yg mazni post ni menjadi teladan & pengajran kpd aku juge..sbb adakalanya mmg pengalaman aku sendiri...emmm...terima kasih maz sbb sudi berkongsi segala persiapan sblm hari big day yer...
sy pon tumpang gembira dgn kebahagiaan maz skrang...alhamdulillah ...
 selain maz terdapat juge blog B2B mcm cik thalha dimana beliau turut menceritakan setiap inci persiapan hari perkahwinan beliau yg akan berlangsung Julai nanti..tahniah cik thalha semoga persiapan perkahwinan anda berjalan lancar..insya Allah..

selain dr tu..aku kdg selalu gak usha-usha blog B2B mrs engineer , xora dan lain-lain lagi blog B2B yg suke aku bace dan usha..

kalo aku jadi deme pon aku akan teruja sgt (serius weh mmg excited gile aku..!~) hehehe..
pada mereka B2B aku ucapkan tahniah dan semoga berbahagia selamanya..insya Allah..(serius aku terharu mase taip ayat nieh sbb aku xtau bile mase aku akan tibe mcm deme :) )

aku namekan entri aku angan-angan indah sbb bile aku bace entri-entri B2B nie aku pon berangan-angan kalo aku dan si dia dlm perjalanan fasa kehidupan  spt B2B..emm..huhuhuhu..tapi ntah la bile peralihan fasa kehidupan itu akan terjadi..insya Allah dlm 2-3 thn lagi? insya Allah...

aperpon aku sentiasa berdoa smoga Allah SWT memudahkan perjalanan hbgn kami..ameen...:)


otak kering

sumber imej : google

imej di atas merujuk kepada keadaan aku skarang..aku takde idea nk tulis psl isu aper..sesuatu yg perlu di jana minda nampaknya x bleh di kuarkan skrang..adoi..da la otak aku agak tepu dgn bhn2 research keje 5hari semggu..nampaknya blog mungkin akan sepi seketika due to writer's block seperti di atas..

(hari ni hari penat aku tapi aku puas hati..yg penting aku sgt gembira sbb dpt bantu aina walopon sumbangan aku x besor mane rsnye..alhamdulillah..to aaina munirah dan faisal saharom..selamat pengantin baru!! semoga berkekalan ke akhir hayat..insya Allah ameen..)

Saturday, May 15, 2010

Blog,Blogger & Integriti

siapa aku utk ckp psl integriti nieh? ok...tapi ni pada pandangan peribadi aku la...blog yg ade integriti nie blog yg penuh dgn identiti sendiri...yg blog dgn ikhlas bkn semata-mata nk terima byk komen dr pembace blog or nk carik glemmer....blog integriti nie blog yg aku rs..bile aku bace aku x rase die ni penuh fake mase meluahkan rs ms die time taip blog tu...aku mohon maaf byk2 kalo entri aku kali ni mcm menyinggung sesetengah pihak...sepanjang pemerhatian aku semasa blogwalking..byk blogger yg fake dan gile glemmer dan post entri tah hape2 tp post entri sbb nk dpt komen byk dr pembace..sbb kalo ko dpt komen dr pembace ko lebih ade semangat...emmm
tapi tu masing-masing punyer cara dan style...ape yg dapat aku simpulkan setengah2 blogger nie mcm mentaliti sesetengah pengarah filem kt msia nie...sblm post entri baru mesti die pikir entri boleh tarik pembace or tak..berbeze dgn pengarah filem kt msia...sblm buat filem...kene pikir brp byk untung leh dpt..n jalan cerita filem mesti dpt sambutan dr penonton..(hasilnya....byk bersepah filem smpah kt msia nie)

TAPI..~~!!! penyataan di atas bukan la aku merujuk kpd blogger yg sedia establish mcm ijaicool 
dan Kak Di serta ramai lg bloggers yg dh terlibat dlm dunie penulisan maya ni mungkin sejak 3-4 thn yg lalu..
mereka ade gaya penulisan yg tersendiri...bg aku...kalo blogger2 yg baru mcm aku cthnye...aku rase fake kalo aku punye gaya penulisan hampir sama dan serupe dgn ijai or kak di...

tu dari segi gaya penulisan...tapi skang aku nk ckp dr segi topik entri lak...aku mmg ngaku la..byk blogger yg sblm die wat blog die pembace tegar blog je..tapi di sbbkan mcm bes je blog ni maka die pon nk buat blog jugak...tapi...intention ko nk buat blog sbnrnye aper? kalo tiada arah cube renungkan blk niat utk buat blog.
mcm aku...mule2 aku rs seronok dgn blog nie..pastu bosan dan maleh..tp lame2..aku rs blog adalah medium yg bgus utk lahirkan ape yg tercetus di minda aku...aku buat entri bkn semata nk tarik pembace spy anto komen kt entri-entri aku..aku cume meluahkan pendapat aku terhadap sesuatu isu atau pon sesuatu yg aku terpikir mcm entri psl integriti ni

aku xreti nk buat entri-entri yg menjurus ke arah nk komen byk or dgn kate lain entri popular...nk follower byk..bg aku...kalo nk bace blog aku terpulang..xnak bace blog aku pon takpe..tak kisah..aku buat blog bkn sbb nk glemmer tapi lebih kpd nk meluahkan cetusan idea dr minda aku..
aku pon kalo jmpe entri yg bes di blog-blog lain..aku cpt2 bg komen kt entri tu...kalo pon blog tu aku jd follower bkn setiap entri die aku akn letak komen...bg aku...entri dlm blog bkn shj utk hiburan tapi juge utk makanan minda aku..
aku kadang-kadang gelak sendiri bace entri blog yg bodoh bangang lg fake..hahahhha ...
taip blog ni sebenornye mcm jadi diri sendiri gak la...mcm kak di...setiap entri dlm blog die mmg psl diri die..die jujur dan menjadi diri sendiri....tak fake & bkn gile talak nk komen byk..bile aku bace blog kak di..aku belajar sesuatu ttg hakikat kehidupan...
emm..lagi satu....bile aku bace blog...aku mesti dptkan sesuatu pengetahuan tak kisah la psl aper...asalkan plzzz jgn la ko copycat entri cm blogger lain..wat malu je wei...


jadi kepada yg sesape yg tak setuju dgn entri aku...takpe..takde hal nnyer..masing2 ade pendapat sendiri...



Friday, May 14, 2010

cuti lagi sampai hari isnin

hari ni aku cuti sampai hari isnin
esok pulak lepas Asar insya Allah..aku gerak gi umah Aaina Munirah..b2b yg akan bernikah pd mlm esok..
hari bersanding nya pulak pd hari ahad 16mei..sbb tu aku amik cuti smpai hari isnin..hehehe
lagipon aku jd pengapit aina sbb tu aku amik cuti smpei hari isnin tu..(tak habih2 kecoh aku jd pengapit kan?! poyo nyer aku nieh!)..
aperpon bg kebanyakan orang.(rasenye la) deme takut nk jadi pengapit sbb ade orang-orang tua kata kalo jd pengapit akan lmbat kawen..dan mcm2 lagi...
tp pada pendapat aku pulak...aku rs terharu dan menerima tanggungjwb tu dgn hati yg terbuka sbb orang dh assigned kite utk jd org apit die ms big day..jd aku menerima nya dgn dengan penuh rs tanggungjwb..
insya Allah..mane tau..ade rezeki .jodoh aku pulak yg tiba lepas nie.hhhehe..insya Allah ameen..
tapi..berdasarkan kpd situasi semasa..aku rs turn aku mcm lambat lg...sbb si dia tengah cube utk stabilkan diri.emmm..bab ni aku malas la nk cite panjang2 sbb dia pon tgh berusaha dan berusaha utk berjaya dlm hidup die.tapi aper pon aku cume berusaha dan berusaha..andai perkara tu x menjadi..aku harus kuat dan mesti kuat..
oh ye...aku baru-baru ni pergi kenduri kawen mazni di seksyen 2 bandar baru bangi..maz ni adelah ex housemate aku mase blajo kt MSU/KUTPM dulu...aku mmg nak sangat2 pegi kenduri kawen die..dan Alhamdulillah dgn izin Allah aku berjaya smapai dan berjmpe dgn mazni sendiri...tahniah utk maz dan suami ye..selamat pengantin baru....cerita lebih lanjut tentang wedding mazni di sini  ye...

blog mazni ni bagus utk rujukan para B2B sume.....smpai sini dulu....wassalam..






Wednesday, May 12, 2010

3 tahun ..semoga berbaloi

aku rs tak sedap hati..Ya Alllah..aku rase down seketika..
tapi ape nk buat..aku tak boleh pakse-paksa
mana ade org yg suke di pakse2..
tp sebenornye pon mampu kah aku menggalas tanggungjawab sebenarnye?
ape yg aku nak sebenornyer? ntah la..aku takut sudahnya jd penantian yg sia-sia..aku takut tu..
aku takut nk kecewa sekali lagi dan aku takut aku x mampu lg bangkit dr kekecewaan..
ntah la..aku berdoa semoga Allah beri aku keyakinan itu.. hmm...3thn smoger berbaloi dan menjadi..insya Allah ameen...

Friday, May 7, 2010

Entri Pantas..Agenda Demi Agenda

hari ni balik kampung! hai Bidor tercinta!
tak sabo betol nk blik kampung ptg nie

Kawen dan kawen....member2 aku byk kahwin  bln ini dan bulan depan
Paling Penting Classmate aku ms form 6 dulu Marina Mukhtar..kawen bln 6 nie..12hb 6..jadinyer..tak bleh lepas kan peluang utk attend  majlis kenduri kawen die..jadi aku n nani akan dtg majlis die insya Allah

Aaina Munirah..aku jd pengapit die..jd debaran tu ade la gak..walopon aku cume pengapit je..waakakka..
takpe..aku mmg rase terharu sbb di pilih jadi pengapit die..terima kasih byk2 mi...
aku kene stop dulu...byk keje tak siap...sejak akhir2 nie..aku stress tekanan meletup2..keje makin memening kan kpla otak aku...ntah lah..smoge mental aku kuat utk menghadapi sume ini... smoge Allah SWT menguatkan mental dan kesabaran aku..insya Allah...ameen...

Tuesday, May 4, 2010

Entri ringkas bulan 5

bulan 4 aku x post sgt entri..due to kemalasan masa dan mase yg singkat.
keje semakin membuat aku tertekan kadang-kadang. stress...bln 4 juge mencatatkan aku smpei 2x mc sbb aku demam,selsema dan sakit tekak..
di tambah dgn masalah2 peribadi lain yg terlalu peribadi utk di kongsi kan disini ye
bulan 5 ni aku ade ektviti kawen kawan2...di mulai dgn bln 3...5...6.. dan seterusnya xtau lg bile..
cukup..aku agak tertekan sbb kontact kureng...tenang ena tenang..sabar...smpei sini dulu..ade mase lain aku taip lagik.

Wednesday, April 28, 2010

sepi di bulan april

bulan ni aku x post entri sgt sbb kekangan mase dan mcm2 hal yg berlaku dlm hidup aku bln nie
hahahaha...tah le..mcm2 hal tu ade yg baik ade yg buruk..
aku rase jugak kadang2 aku x perlu la rase nk layan sgt org2 yg try too hard utk notice kelebihan yg die ade..
as usual..aku bosan la layan orang-orang mcm nie...asik bercerita dgn aku..aku boleh dpt mcm ni dgn byk..budak laki tu syok kt aku bla2...org laki yg ini minat gak kt aku..bla2...ellooo...ko ni bru kejutan budaya ke? ko ingt seme jantan2 tu nk kt ko ker? kalo gitu aku pon bleh ckp..byk lelaki syok kt aku..tp bkn syok pon..main2 jer la..ko kena la paham..setiap lelaki yg nk kenal ko..bkn semenye ikhlas nk kt ko..bodoh nye ko nieh..tp bile aku ckp direct kang ko sentap lak tanak tego aku kan..pegi mampos org mcm nie..ko bkn besfren aku pon..ko bkn besfren aku tp nk sentap2 ngan aku ..gi mampos ko..aku x kisah la...aku peduli aper..
bkn ko bg aku duit pon..bosan la aku setiap kali kalo bercerita tentang diri die xde la yg tak elok2 pon..mesti nk angkat bakul diri sendiri yg aku jimat..aku simpan duit byk ini n byk ini...aku kemas umah masak sume..
laaaaa...kwan2 bek aku seme jenih ppuan misali masak seme..tp deme anggap mende tu prkara biase la..xde pon nk  heboh2 kt aku..aku je jd segan sbb aku ni maleh..uhuhuhu...
knp sesetengah manusia suke nk ckp die baik..die elok..die cantik...ohhh ko ingt org puji ko cantik seme deme ikhlas ke puji..? aku ckp terang2 la...skang bile dh byk tempuh mcm2..aku rs aku mcm bkn ena yg dulu lagik..ena yg dulu suke sgt di biarkan diri nye di pijak org..tp skang..aku lebih suke lindungi diri aku dr dipijak org2...aku lebih ckp direct...yg kadang2 buat org sakit hati dgn aku..tah la..ade setengah pengalaman hidup tu yg aku ingt smpei skang..di mana bdk umah aku penah pandang sepi seblah mate dgn aku..sbb aku buat keputusan yg buruk dlm hidup aku..mcm-mcm la...aku ingt smpei skang..susah wei nk jmpe orang yg boleh susah senang dgn kite..sgt susah..kpd bekas hsmate aku yg penah hadapkan aku ke 'mahkamah' dulu...aku ingt mende tu smpei skang wei..aku ingt!..aku xbleh lupe..aku sakit...mane leh lupe wei...tp xpe..Allah Maha Besar...Alla tau ape yg aku lalui...Ya Allah tabahkan lah hati hamba-Mu ini...

Thursday, April 15, 2010

Aku Segan Sebenornye...:)

aku akan bukak blog bile time opismate yg dok kt sebelah aku nie pegi toilet or gi kuor smoking or gi surau..or bile die kuor kejap2 or ape2 je..aku segan le kalo aku tgh syok2 layan blog sendiri dan pd ms  yg same die pon usha blog aku gak bace...bkn die saje..tp dgn opismate aku yg lain pon aku segan jugak sebenornyer...
sbb lgpon aku x biase nk share kisah diari aku dgn orang lain..tu yg blog aku sendiri pon aku singgah kejap2 je sebenornye...lain la kalo aku ade kt kampung kt bidor...mmg aku rajin bukak blog aku sndiri..samada taip2 syok sndiri then letak as draft atopon publish terus entri dasat tu..aperponn minggu ni aku  blk kg..aku akan lenjan abeh2 intenet...x kire...aku dh lame x online lame2 nieh..uhuhu..ok lah sekian dulu..nanti aku sambg lain kali..ade byk keje nieh...weekend aku bln ni mmg pack..terima kasih...sekian

Tuesday, April 13, 2010

jiwee serabut!

aku masih di ofis lagi..walopon skang dh kul 7 pon..
emm...hari -hari mcm nie mmg penat sebenornye..serius mmg penat
tp demi tuntutan keje...aku gagahkan ...aku tabahkan hati...
lagi satu..sejak semalam aku mcm bercelaru..dan aku terus berfikir dan berfikir..
dan hasilnye..pada hari ini..aku tetiba rs sakit kepala...aku taktau la mungkin sbb aku terlalu fikirkan sesuatu.
sesuatu yg buat aku rs sedih sebenornye...aku sedih..kadang-kadang..bile aku buat mcm nie..di anggap salah..kadang-kadang aku yang over...atau aku yang gagal seimbangkan peranan aku sbnrnye..
okeh.!! aku tau aku salah..mmg salah!..hehehe...takpe lah...aperpon semoga aku tabah dan sabar menempuhi segalanya..insya Allah..ameen..semoga Allah beri aku kekuatan utk tempuhi segalanya..

Friday, April 9, 2010

Bidor! Tunggu...! Aku Blk Hari NI ok!

gambar credit to google
Wahh rindu benor aku pd kampung halaman..tapi begitu pon..aku poyo sbb baru je aku blk  bidor 2 minggu lepas..tapi tu la...dah name pon org kampung..mane le boleh lupe pd kampung halaman..kt ats gambo bidor ms hari tak jem..cube kome ghaser kalo kome nk gi Pangkor or Lumut..(tempuh Bidor dulu sbb turun kt pLaza Tol  Bidor..mesti rs pelik ape kehey bIdor Nk JEM?!!) wakakaka..tapi tu la..Bidor jadi tempat nk gi destinasi ke arah Teluk Intan,Lumut,Pangkor,Langkap,dan sbgnye lagik...
kalo time cuti skolah lg azab...adoii..

gambor credit to google
ni sekolah tempat mak aku mengajor sblm nie..tapi mak aku baru jer bertukar sekolah lain 2hb 4 bebaru nie..alhamdulillah..mak aku bertukar jawatan dr jawatan beliau sblm ni kt sekolah seri bidor ....alhamdulillah syukur kpd Allah SWT sekali lagi..selalu kalau ape2 hal aku  jmper mak aku kt sekolah nie..tapi skang tak lagi..mak aku skang ni dh bertukor ke salah satu sekolah rendah kt Ayer Kuning,Kampar,Perak..perghh jauh tuuu dr Bidor..(mcm jauh beno je..peh!)....
 gambar credit to google
ni kt market Bidor...tempat ni mengingatkan aku kepada mak aku yg akan ckp "enaaaa...tolong belikan mak sayoooo sawi kecikkkkk2 tu (pak Choy) kt mereket"..(mereket tu ckp org peghak tu market)...huhuhu..rindunya kt makkkk sbb mak aku tinggal sorang dh beberapa hari dah...sbb ayah aku ade kursus kt genting highland...tapi takpe..petang ni insya Allah Ayah aku balik..semoga Ayah aku selamat sampai ke bidor nanti..insya Allah ameen....takpe la wahai mereket...nanti dlm sabtu or ahad aku jenguk mereket...

ok lah sekian dulu...nanti aku post entri lain..sekian entri tanpe kesimpulan.:)

petang ni lepas keje aku blk Bidor..yahoooo!!!


Thursday, April 8, 2010

Kepada khalayak senyap ....jutaan terima kasih di ucapkan..:)

jutaan terima kasih aku kpd khalayak blog senyap yg kadang2 jenguk blog aku meskippon tak hantar komen..
hehehe...takpe.takpe,.singgah sekejap blog aku pon...aku dh cukup terharu dan berterima kasih..
cewahh...aper tah...penah jugak ade readers yg anto komen kt aku bgtau yg sesetengah pembace mmg x suke anto komen malah suke bace jer...oklah...peredaran mase begitu cepat berlalu..jadi dr mase ke semasa aku akan cube utk post entri-entri baru meskipun kadang2 update kadang tak...
ok lah,..kesan dr pil ubat selsema..aku blur2 pagi ni dtg opis..walaupon aku telan ubat tu sblm nk tido mlm td
huhuu...serius mmg blur...aku mcm x bleh pandang terlalu fokus terhadap sesuatu benda..
hari isnin smlm aku amik mc sbb sore throat dan selsema..hampir nk demam dah..huhu..ok
nanti aku post entri lain..

terima kasih byk2 khalayak senyap....:)


Tuesday, April 6, 2010

secara umum jawapan dr tag nad : tagnya : apekah yg aku godeh hari2 kat internet?


kegilaan terhadap internet

tagnya : apekah yg aku godeh hari2 kat internet?

a) Facebookkkk -Hobi aku di fesbuk ialah mengaco dan menyemak di wall2 member..sambil mengaco deme tggh buat aper or menganggu deme tgh main fesbukk..di samping itu aku suke wat FB Trip ke fb2 membe aku sambil mengusha kehidupan deme skang cmner...

B) blog- aku skang tgh tegar dgn aktiviti blogwalking..ni mmg wajib aku buat...sbb aku pon skang dh ketagih membace bahan-bahan penulisan dr  blog..sbb ada sesetengah nye sgt informatif dan ada juge yg kelakor lawak tak tahan aku gelak di buatnyer.



C) You Tube - Yeahhhhhh ni pon aku suke buat ms tgh on internet..aper lagikk aku belasah la layan lagu3 rock kapak...Search.Def Leppard,Alice In Chain,.Stone Temple Pilots,Stiltskin,dan mcm- mcm lagi band yg aku layan sepanjang perjalanan aku dlm YOu Tube...mmg bes mendengor blk lagu-lagu lame sbb mengimbau semula kenangan lame2 terutama di zaman sekolah aku dulu..wahhh cite psl ni pon x abesssss!
dan aku jugee suke layan movie lame2....dpt la aku nengok blk cite FENOMENA,ISabElla, Kembara Seniman Jalanan, Dan Mcm2 lg movie melayu lame yg bes di tengook...
 


D) Utusan Online...aha..ni mesti aku layan bace kalo aku kt  opis..kdg2 kt umah pon bace dr online gak walopon paper ade kt umah..wakakak..gara-gara nk tau cite update...godek2 sajo la utusan online yerkk..setiap mase ade update cite baru...x mcm blog aku....nk kene sound oleh nad baru lah aku terhegeh2 nk update blog...wakakaka...kesian blog aku....
lagipon dlm sehari..aku mesti layan paper..bg aku kalo x layan paper aku rs idop aku kosong je tanpe isu semase..cewahhh poyoooooos....

e)beautiful nara-- ni web gosip yg kdg2 sempat aku tingat aku bace la..kalo terlupe aku x bace..wakaka
aku dpt tau psl blog ni pon dr membe kolej aku dulu maz ...mcm2 la cite psl artis ade dlm tu

adoii...aku blur sbnornyer nie..nk blk umah dh nieh..huhuhu...

kesilapan teknikal mase buat tag

disebabkan sedikit masalah teknikal tah nape internet jd bengong..image seme x kuor..adoiiii bengang!!!
maka entri tentang tag dr nad akan di publish dlm ujung miggu nie
(aku kene ingt kt kepala otak nieh)
sory yer nad...nanti aku publish entri tag ko..adoiii

...entri tag akan di buat mase aku blk kampung hujung minggu ni yer..huhuhu..

Tuesday, March 30, 2010

-BLUR-

aku blur
tah haper la  yg aku nk buat skang nie..research sume client sume hampeh
aper la nk jadik nieh..
aku pon susah ati gak nieh
harap-harap jgn la aku blur smpai ke petang.
9hb 4 ni aku blk Bidor lagik
yahooo..
aper kejadah ..tarikh tu lame lg..
ate....aku blur la skang nie..tah ape aku taip
dh la entri yg patut di taip aku tak taip pon
ish ish..draf dlm blog aku nie berlambak2 tapi takde lak aku nk edit jd post publish terus
adoiiii...semoga aku tak terus dlm bLUR..huuuuu....




Saturday, March 27, 2010

kembali...

kembali update blog
tah ape2 tah aku nie
esok mtest..aku lasung x prepare ape2.
bz siot...makin stress aku di buatnye..
hari-hari asyik pikir macam mane nk increase n maintain kan kpi.
aku terlalu push diri aku sgt.tp tu la kehidupan.
tp aku nk wat keje smart..bkn push over the limit...sedangkan nanti hasilnye x spt di harapkan?
tu adalah kenyataan yg mampu membunuh motivasi aku pd keje (berkire keje kah aku??)
minggu depan..kembali dgn rutin yg same dan serupa..
takpe takpe..dgn akal yg Allah S.W.T. kurniakan nie...aku akn terus fikir dan berfikir..seterusnye bertindak!
aku ngaku..kadang2 bile aku buat suatu explorasi baru pd keje aku...alhamdulillah aku capai suatu kepuasan dan seronok! sekian dulu..otak aku dh blur..bdn penat..bru smpei kg je aku nie..nk tidoooo....ZZzZZzzzZZ




Friday, March 26, 2010

CUAK :(

omputeh UK dh smpei
MAka Aku pon CUak
tata
smbg lg nanti

Sunday, March 14, 2010

jumpa lagi di lain entri..

hari ni aku blk KL.
tp yg tak bes sbb parents aku skang takde umah
deme gi kl gak (ironinye)..tp deeme gi area kelana jaya..sepupu mak aku kawen..
(eh by the way..aku ade makcik umo 25 thn merangkap kazen mak aku.) hahahha..mmg aku panggil die makcik..hehehe..
emm..jadi aku tak dpt la jmpe mak ayah aku sblm blk kang..tp pg td sebelum deme gi kl aku dh cium tangan sume dah.
aku rase kang aku singgah shah alam gi lepak umah nani jap sblm gerak blk ke kl pd mlm nyer..
tp kang aku rs nk singgah gak umah akak aku kt tjg malim...sbb rs x bes lak kalo x nyinggah..hehe
aku tak dpt sgt update blog cm aku lepak kt kg sbb umh sewe aku..aku x pakei brkband ke ape takde.
jd time blk kg je aku tenet pueh2..
jd jmpe lagi di lain entri...insya Allah..ameen..


Saturday, March 13, 2010

penat seorang Ena

aku penat sbb kena jage hati orang sentiasa
penat sbb keje
penat sbb fikir byk mende
penat sbb gune tenage fizikal dan mental
penat dgn kerenah aalam sekeliling
penatnyeeerrrr
penaaattt lagi kene menjage hati org yg di kasihi dan di cintai...penaaattt..(kemuncak terima sesuatu keputusan yg menghampekan is penat)...maaf ye org tu...aku penat sbb letih...uhuhuuhu.....awk berlagak bese...sy seorg perempuan yang menantikan ape kah akhirnya sbuah perjalanan......tp sy tetap sayangkan awk..mmg sayang..cume hati ini kdg2 merintih....tkpe ena...ena kuat...ena sabor..ena tabah...jadi..sy akn terus bersama awak hingga ke perjalanan bahagia itu :) sy bersabar bersungguh menantikan perjalanan suci itu..insya Allah ..ameen..

 Allah tidak penah menghampakan hamba-Nya,,
Ya Allah ..berikan hamba-Mu ini kekuatan & ketabahan..
sabor lah duhai hati ena...sabar lah...

penat tu memberi erti kesabaran ,..ketabahan...penaaaatt!






bosan..keje....blk keje...tido...mkn...keje..blaa blaaa blaa...

knp aku busan?
tolong la jangan busan ena oiiii
aku busan sbb aku sendiri x pasti hala tuju ke arah mane?

masing2 sibuk keje..aku keje weekdays mcm kak jane keje..tp kak jane keje bhgn account..mmg wajar la die kalo lik keje lewat pon...
aku? aku keje marketing research cm bz ngaalah director plak..hahahhaha.
aku gi keje x nmpk matahari...lik keje pon dh x nmpk matahari..aku keje mggu lepas smpei ari kmis hari2 12jam..gile tol....
bkn nye ape..KPI aku mmg kurang memberangsangkan dlm 3 bln pertama 2010 nieh...jd lps bos tego harus lah aku berusaha utk menten dan naikkan KPI aku...adoi..penat siot..tp demi mencari rezeki halal aku gagahkan jugak..
eh apsal entri aku ni mcm lari tajuk plak..xpe lah.... nk buat mcm ne..aku ni kalo dh menaip or menulih mule la kona sane kona sini...
hmm...mggu ni jjugak smpei la 11hb 3 aku lik keje mlm...dan mencipta sejarah sbb aku xsentuh mkn ape2 pon bile dh smpei umah..yg aku ingt...smpei umah dh kul 915mlm...lepak2....rehat seme....mandi...minum susu..then tido....letihnye..gitu la rutin hidup aku minggu nie..
xpe la..sbb aku rs...kalo aku tekanan mesti aku x ingt nk mkn...yahuuuu...bleh la susut bdn aku nie (ceh!) hahaha...
tp walo perit mcm mane pon rutin harian hari weekdays....aku tetap tabah dan sabar..sbb dgn keje ni la aku mencari rezeki menampung hidup..hmm
ttg perkara bosan itu...mm..bese la...ntah la..dh dekat msuk 3thn pon xkan xbleh sabo ena! bersabo ye..
hmmm...aku pikir nk samb master? ceh berangan konun nk samb master..wth...degree pon terkangkang2...termengah2 nk abeh2kan...blaaa aa ko ena..ok sekian



kelesuan & tekanan

minggu ni mmg minggu yg amat memeritkan bg aku..
kene tembak2 secare psikologi..adoiyai...mmg di tembak tusuk dlm tu
sekali gus sbbkan aku tekanan sepanjang mggu..dan lantas minggu ni aku amik keputusan utk pulang ke kg lepas aku rs..aku dh x bleh tgk sekeliling aku....terutama tgk kolumpo yg serabut nieh....walopon bajet kureng ni nk lik kg...tp aku gagahkan jugak la blk mlm td dgn stuck kt jem hmpir 2jam kt plus..
termasuk dgn sesi2 carut sorang2 dlm kete dan sbgnya..
aku layan lagu search pon tetap jugak aku mau carut..isk isk...lepas2 tu aku istigfar byk2..isk isk terok btol aku nie..sselamat lepas je rawang..jalan pon clearrr
hmm...aku rs tujuan aku blk kg ni mmg mengejutkan utk diri sendiri sbb alasan kali ni aku blk kg adalah sbb tekanan keje..ya..aku mau bebaskan diri aku seketika dr kekalutan & kesibukan kolumpo...
aku mmg serabut siot...hmm..smpeikan satu ketika..aku nangeh...mujur ade nani..dgn die aku ngadu...adoi..sbb mmgu ni aku pms..jd kalo aku x pms..mesti aku ngadu pd -Dia..hmm.
buat ms ni aku x dpt nk post entri2 yg aku dh list sini
ok lah tekanan melanda..sekian dulu




penat weh!

halamakkk!
alhamdulillah...aku dh slmt smpei umah
tapi yg x bes..aku stuk kt jem hmpir 2jam!!!!!!!!!!!

mmg aku dh stat carut2 ringan dlm kete td..
dh la aku drive sorang..
mmg tensen aku sorg2 ..huaaaawaargghhhh!


penat! layan FB n blogwalking dulu ...

Tuesday, March 9, 2010

Mohon Maaf

dgn rendah hati aku mohon maaf kpd sesape opismate aku yg mendengor aku carut2 kt opis ptg td.
aku mmg tensen hari ni..sume call aku unreachable..ape jadah hari ini taktau la
aku tau x sume opismate aku tau psl kewujudan blog aku..
tp x kisahla..aku tetap mau mohon maaf jugak atas keterlanjuran kate2 aku..
mmg nasib aku kurang baik hari ini...sume negara middle east yg aku coll seme tak dpt
Lebanon,Bahrain,Kuwait,Qatar...hmmm..
secara kesimpulan nya mmg nasib aku x baik hari ni
di tambah lak aku tgh pms skang..adoi la..mmg sux sgt hari ini..
bese kalo aku tgh kalut susah ati mcm nie..aku akn ngadu pd-Nya...tp ape daye ku...aku hanya mampu berdoa dlm hati sajerk..
entri di taip di opis...hmm

Wednesday, March 3, 2010

Perlukah Aku?

demi memenuhi kehendak 'pasaran blog' semase..perlukah aku menulis entri blog semata2 mahu menarik perhatian blogger2 dan pembace2 blog? aku sedar diri bahawasanya blog aku mmg takde khalayak atau kurang khalayak..tapi terima kasih x terhingga kpd nad, mazni dll sbb sudi beri komen2 kt entri blog aku meskipun ape yg aku taip entri tu tah ape2 tah..hahaha...kdg2 aku tgk blog org lain begitu meriah dgn komen, mmg aku segan beno sbb aku nyer blog ni mmg sepi seadanya..x kisah la..mesti sbb ape yg aku post entri ni bkn berdasarkan kisah sensasi dan mengikut trend cerita semasa..
atau pon aku jarang menceritakan psl kehidupan aku yg bosan nie...
mcm aku...aku kurang suke sebenornye nk buat entri demi mengikut kehedak ramai...sbb blog ni ibarat sisi lain di sebalik diari peribadi aku kt umah tu...jd diblog sini..aku ngaku..aku hanya cerita kan perkara2  yg 'selamat' dan tak terdedah sgt cite2 hal peribadi aku...
berbeza dgn diari kecil peribadi aku kt umah yg aku  lepaskan geram mcm2 kalo aku stress dan sbgnya..mmg aku lepas kt diari tu jer..tp menerusi  blog maya ini aku terpakse pkir dan tapis atas setiap perkara yg aku nk taip demi utk menjaga hati sesetgh pihak yg mgkin tdak bersetuju dgn aku ape yg aku taip..mcm entri aku yg  ini ..ekekekke...xpe...tapi aku ader terfikir gak bbrp perkara mcm kt entri sini yg akan aku taip bile ade ms panjang dan kelapangan ms...
tapi nad selalu bg aku galakan supaya dpt publish entri yg bes2 dan menarik perhatian blogger or pembace blog utk bace..terima kasih nad byk2 ye...
tp mane le tau..suatu hari..tetibe aku berubah pikiran terus  buat entri lain dr bese...mane tau kan? :p

ok lah aku nk smbung buat report nie..lusa dah kene anto...




tajuk-tajuk entri blog akan dtg..(ye ke?)

disbb mase yg terhad...mengejor mase...contact client....reach target dn sbgnya...maka blog aku ni pon terabai sekejap.aku pon x la post entri pjg-panjang.tp aku ade terpkir nk buat tajuk entri di akan dtg

  1. pengaruh muzik dlm hidup aku
  2. alessandro del piero...nape aku adore sgt die :p
  3. def leppard...kenangan di zmn sekolah..
  4. ROTTW dlm kenangan..sob:(
  5. Rebelious di dlm senyap
  6. Khalayak Blog

aku rasa setakat itu jer yg aku terpikir skang nie  utk tajuk-tajuk yg aku taip dlm blog aku akan dtg..ni pon skang aku taip kt opis..hmmm kpd sesape yg ade internet connection kt umah..tahniah di ucapkan sbb kome ade byk mase utk taip blog.huhuh:(
selamat pagi sume!!!:)

Sunday, February 28, 2010

kenapa org lain sibuk2 pasal kisah negeri aku?

baru-baru ni mahkamah membuat keputusan yg dato seri zambry adalah MB Perak yang sah.
jadi ramai orang mau pon blogger yg ade tdak setuju akan keputusan itu.deme kate bek tak payah buat pilihanraya..suruh je Sultan or Raja yang terus pilih MB mane yg deme suke.ok kt sini isu nya is
deme x pueh ati sbb takde pilihanraya dan sbb  dato seri Zambry menduduki 'kerusi' MB dgn majoriti mudah.skit je beze nyer pon..hmm kt sini setelah aku tengok dan perhatikan aper yg MB Perak sblm ni buat ..aku tgk beliau asyik2 mengungkit psl aper yg kerajaan BN sblm nie buat..dgn erti kate lain..suke sgt berpolitik.x abeh2 dr stat mentadbir smpei lah sudahnya 3 adun buat keputusan keluar dr parti masing2.

ok tamat cite kt ctu..kang x pasal aku kene saman ke kene isa ke parah mase depan aku..huhuu...dan selepas dato seri Zambry mengambil alih tampuk pemerintahan negeri perak..aku dpt rasekan perbezaan nya..beliau lebih suke buat kerja,,,merencanakan pembangunan negeri perak.dan mcm2 lg ektiviti yg die buat..utk lebih tau lanjut sila lawat blog peribadi dan rasmi dato seri Zambry ....utk sesape yg  org perak mahupon bkn org perak..anak perak di perantauan atau sebagainya..sila-silah lawat blog beliau yerk..ok aku ni bkn la tau sgt psl politik...dan jgn anggap aku xtau aper yg org anti kerajaan buat dlm alam maya ini...spekulasi itu dan  ini..rasuah la tu la..gomen skang rasuah la saalah gune kuasa la..mcm la parti2 anti kerajaan bersih sgt..aku skang ini dah nyampah dgn isu politik sebenornye walopon aku suke politik..sbb org skang gune politik utk kepentingan diri sendiri bkn utk survival ms depan negara lagi...baik dlm gomen or pmbangkang.

kpd wakil rakyat/para menteri/ahli parlimen dan sbgnya dr parti umno dan BN ...sbg rakyat biasa...jgn laayan sgt provokasi phak pembangkang...kalo di layan mmg isu nya takkan pernah abeh...dr stat pilihanraya 2008 smpei la skang..tak abeh2 berpolitik...kpd pihak yg tewas dlm isu MB Perak tungggu shj pilihanraya 2012/2013 nanti...

aper pon kpd sume wakil rakyat pembangkang maupon UMNO dn BN...bekerjalah utk rakyat...setiap aduan rakyat tu harus di ambil serius...sbb anda sume adalah pilihan rakyat...tambah lak aku ni pengundi berdaftar bermula dr pilihanraya 2004 (yes aku baru shj mengundi 2kali..aku pengundi baru jugak la)..

kpd MB Perak semoga dato seri berusaha bersungguh utk terus memajukan negeri Perak yg saya sgt cintai ini.

kpd yg tak berkenan dgn isu nie..sila2 lah anto komen..hahaha...

layout blog

walaupon aku ni bute it...mmmg bute it...terhegeh-hegeh tukor layout...akhirnya berkat kesabaran dan 'cabaran' dr nadia nz aku rase aku kene tukor jugak layout blog...lagipon aku sudah jemu tgk layout sendiri sblm nie.cume aku nk tambah skit2 lagik jer element dlm blog nie..tapi aku tak suke tgk blog aku semak bile dh letak mcm2 element...bak kate adah bile die tukar layout blog die..clean dan fresh katenye..sori adah aku amik 'peribahasa' ko pulak...mmuuueehhehehhe...aku tgk blog die...blog nad pon aku suke nengok gak...blog membe aku ms kt kolej mazni pon aku suke gak usha...aku ni suke beno mengintai2 kt blog orang..sambil bace entri2 yg bes..aku usha gak elemen2 aper dlm blog deme tu. ok psl blog aku plak..aku nie usha punye usha..maka terjadi la hasil yg skaang nie...walopon aku ni tak la brp gheti sgt..tp bile aku tengok layout blog yg baru nie..sejuk ati skit berbanding layout yg lame..yg baru ni pulak tahan brp lame yerk...takpe..selagi aku tak jemu tgk layout blog aku nie..aku akn gune smpei jemu..sekian terima kasih....huhuhuh

Saturday, February 27, 2010

beno ke aku orghang peghak sejati? aajenyee idakkk! =( tp aku tetap peghak sejati! =)

Kuiz Bhs Peghakhuhuhuu...aku ade cube jawab kuiz bhs peghak dlm pesbook tapi mase tu opah chu aku yg ngajor dan bagitau jawapan nya...keji kan?(dan aku lulus dan dpt jwb sume soklan hasil bantuan opah chu aku) huhu..bkn peghak beno aku nie..yer la..opah chu aku mmg perak puree..die perak belah kg gajah kat area pulo tigeeee yg mmg terkenal dgn pekat bhs peghak nya...kt kuiz  sini aku baru try nk jawab semua soalan secara sendiri2 tanpe tanye pd sesapepon termsk mak aku..tp..malangnya aku tak berapa ghetiii ape jawapan nya.huwaaa..sedih siot..malu aku sbg org peghak sejati nieh...kalo opah chu aku tu..die lebih tau bhs peghak..yg bg aku soalan2 kt kuiz tu soalan nya lebih pd bhs pure peghak yg lebih 'teknikal' sedangkan ape yg ckp seharian adalah bhs peghak yg bese yg bleh org lain paham..cth mcm 'deme' 'kome' 'mike' 'teman' 'paneh' tu kire bhs peghak yg org bukan peghak pon bleh paham..tapi macam mane plak kalo bhs peghak yg lebih 'teknikal' mcm 'meraban teben' 'labi-labi''"Usah mike ngocah ayah mike tu.." 'libang-libu' huuaaawaaa sseries aku ckp...aku tak pasti atau pon terus terang ckp xtau..huhuhu..aku maleh nk gi tanye kt mak aku sbb die pon tgh sedap tido tu...mak aku mmg terer ckp peghak sbb opah akuu belah mak mmg asal dr kg gajah...sbb kalo mak aku jumpe or dpt borak dgnn orang yg same speses tmpat dr area kg gajah..abeh siap segala bhs peghak kuor yg aku xtau pon ape maksud nya..huhuhu..sedih siot..malu aku org peghak tp x pass lagi ckp peghak dan maksud2nya.takpe..selagi masih ade waktu..aku akn belajo lg dengan dlm bhs peghak nie..of coz sikap kenegerian aku tinggi tapi aku boleh je mingle dgn org dr negeri lain..aku tak malu ckp aku org kampung sbb aku berbangga dgn kampung aku.
eh melalut plak entri aku nie..jadi ape kaedah nya?? aku nk ke terus jawab soklan kuiz tu? dgn penuh malu2 aku rs..aku lebih baik belajo dulu bhs peghak yg lebih teknikal tu...baru beno aku peghak sejati!! maju negeri perak selamanya! daulat tuanku.(tetibe plak patriotik)

masih begitu

kenapa yer? baru baru ini aku ade terjumpe kawan lame mase sekolah. aku ade try add die dlm fesbook aku.
tapi die tak approve.aku kenal die dh lame sejak form1.mmg aku ade perselisihan faham dgn die..selama beberapa thn...dan aku dh mohon maaf..dan aku fikir bila kite dh mencapai usia 28 thn...perkara2 sedemikian tak la di ambil serius lagi ..lagipon buat aper la di kenang perkara-perkara yg tak elok dan bleh merenggangkan perhubungan.hmm..bagi aku yg umo dh 28 thn masuk thn nie...perkara-perkara kecil mcm tu sudah lagi tak menjadi kudisan dlm diri..buat aper la bermasam muke atau berdendam dgn org ...sbb perkara dan isu nye kecil sangat.hmmm....ntah la sikap manusia...bg aku...ena is still the same..utk kengkawan yg kenal aku sejak sekolah rendah sampai la skang..aku masih ena yg same.tiada ape yg berubah..yg berubah mugkin cara aku berfikir dan kematangan.tu mmg normal btol x..setiap org melalui liku-liku jalan kehidupan yg berbeza..maksud aku..pengalamann hidup menempuhi mcam2 ragam orang..kpd manusia ini di ucapkan selamat berjaya.aku ok je..kalo ko nk tepon or msg aku...aku alu-alukan..aku bkn tk tego ko kt fb..cume taktau knp ko x tego or reply msg aku..mungkin diri ko setaraf dgn datuk ct or faizal tahir kot glemmer ko...aperpon..aper2 sile msg aku...jgn segan atau ragu2 sbb aku masih ena yg same sejak 15 tahun yg lalu...

taip entri baru

 aku mengambil mase laaameeeee utk taip entri baru.mcm amik exam paper esei bm stpm plak
huuuu..dgn kibod laptop nie yg mengong..kejap2 lari sane lari sini..tp demi menyahut 'cabaran' nadia nz aku pon bertapa depan blog sendiri menaip entri-entri baru..entri yg  aku baru post mlm td memang dh lame ade kt dlm otak aku ni cume kemalasan jadi halangan.byk lagi entri yg patut aku taip tp taktau lg ade mood  nk update ke tak.heheh..entri lain akan menyusul kemudian yer.

Friday, February 26, 2010

status manusia

segelintir manusia,di mase kecil nya die mungkin tidak menikmati hidup mewah atau senang atau selesa.
jd bile dh besar ...menikmati hidup senang atau pon berkahwin dgn anak org kaya...mungkin die rs terkejut sikit atau anggap diri die dh cukup mewah..maka ia perlu di gembar gemburkan kpd sume orang samada melalui frenster facebook atau ape shj bhn media yg pihak umum bleh nmpk kehidupan mereka.
tapi suatu yg paling ketara adalah melalui status di facebook..setiap org akan update status masing2..tp aku pelik jugak la..knp plg banyak status akan appear tentang kegiatan yg menjurus ke arah menunjukkan'hari lepak di cooffee bean' 'hari ni lepak di starbucks' 'hari ni shopping di pavilion atau ikea'
'melepak di coffee house' 'melancong ke singapore,paris,europe' atau pelbagai lg status update yg di tunjuk pd facebook.tp knp perlu memberitahu status update yg 'mewah2 shj'?? kenapa ko tak kate "hari ni melepak di pasar mlm' 'hari ni gi beliikan di pasar chow kit' hari ni beli baju tshirt di pasar mlm'...knp ye manusia2 yg berkenaan tidak update status yg begini ye? adekah kehidupan deme mmg mewah sentiasa dr pagi ke mlm? misalnya...kalo die rs die mewah la kan..pagi mkn mahal2..x main la mkn nasik lemak tepi jalan..kalo plg cikai mau mkn nasik lemak kt laksa shack..pergh mewah beno tu..tgh hari lak mkn mewah di restoran mewah2 (sori aku xtau mane restoran mewah2 sbb aku ni x penah mkn kt tempat restoran mewah)..wah mmg kaye la manusia ini..
tp brp ramai org2 mewah yg ikut mcm tan sri syed mukhtar al bukhary?tan sri syed mukhtar seorg jutawan low profile yg jarang memaparkan kehidupan mewahnya...tan sri syed mukhtar penah berkate..kalo sy mewah ade org lain ade yg lagi2 sgt mewah dari sy..aha tu la kenyataan yg beliau penah buat bile org tgk die ni serba sederhana..tp bg sesetengah golongan yg baru nk rs mewah atau senang..mungkin die rs terkejut dan hebat nye bergelar org mewah nie..sbb sume org sanjung dan org pandang tinggi..
maka..tidak hairan lah setiap status kt facebook menampilkan gaye2 hidup mewah sesetengah manusia ini.
kpd aku...peringatan di berikan supaya aku tidak mengikut gaye hidup org lain.supaya aku tak mendongak ke langit sentiasa...ingat lah ena..sentiasalah ko bersederhana..sbb..aku sendiri pon ade gak sedara mara yg kaye raye..tp tak plak kecoh die setiap hari2 lepak ikea,or pavilion or stabux or coffee bean..or tgl fridays ke...sbb bg deme...kehidupan mewah bkn la perlu di tonjol2kan...tu cume sebuah kehidupan...kpd manusia2 ini..mohon maaf kalo entri ni mcm pedas skit...tp entri ni cume paparan secara umum yg dh lame aku berfikir dlm otak ni..

Bangun la ena!!! bangun la ko !! enaaa bangun!!! bangkit!!!

aku perlu bersemangat!
sebelum ini hidup aku pon ade jatuh dan bangun
di saat aku jatuh merudum..macam-macam aku pkir.
ade rs mcm nk bunuh diri.x layak hidup,aku kutuk dan hina diri aku sbb aku gagal dlm
mencapai sesuatu yg di impikan.
di saat aku jatuh,diari mmg teman setia aku,kadang-kadang aku down,aku tulih dlm diari sbg
pelepas geram pd diri dan alam sekeliling.
mase tu aku x pandai ber blog lagi..lagipon mase tu xtau pon psl blogspot
ok abaikan jap pasal tu.
mase aku dlm kekecewaan itu..aku tulis mcm2..aku kecewa dgn hidup aku.
sangat2..lepas tu..dlm mase aku tgh kecewa...aku ade jugak list2 kan impian aku,walaupon mase tu
mcm mustahil je nk capai dlm keaadaan aku mcm tu
hmm..kt umah, aku tekanan,marah,kecewa dan apa2 lagi,
tapi bile aku
hang out dgn bff aku safura,aku berpura-pura seolah2 tiada tekanan melanda hidup aku.
aku pura-pura tenang dan gembira,tp di sebalik nya aku sj yg tau..Allah jd saksi akn kekecewaan aku dlm hidup..tp dlm masa aku kecewa aku tidak lupe,,tindakan dan usaha juga perlu di buat.
maka dlm aku melayari kekecewaan...aku ttp mengambil tindakan sewajar nya..
di pendekkan cerita..kini alhamdulillah...namun aku ttetap mengingati saat-saat kedukaan dan kekecewaan sbg pengalaman dan asam garam kehidupan.
lagipon hidup ini suatu perjuaangan..jatuh dan bangun aku harus menempuhi nya.
tp di saat kita bgn...jangan pulak kita sentiasa berdiri megah...aku selalu pkir..hidup mesti bersederhana.
aku cukup takut kalo2 org kate aku berlagak ke ape ke..sbb aku mmg mengelak bersikap mmcm tu.
bkn sbb aku nk puaskan hati seme org..bkn sama sekali..tp realiti nya sikap aku mmg bese dan sederhana di sebalik sikap sempoi n poyo aku..
aku sentiasa ingt Allah sentiasa menguji hamba-Nya di saat kita sume di atas mau pon di bawah..
aku tidak mau terus leka dgn nikmat -Nya...huhuhuhu...

aperpon! jgn berputus asa ena! bangkit dan bangun ena!!!! ena mesti boleh menempuhnya!! tabah & SAbar!

Ragam Manusia ini

minggu ini merupakan minggu yg mendukacita kan...aku agak kurang bernasib baik berbanding manusia ini.
ttak mengape..sbb minggu mungkin rezeki manusia ini dh sampai dulu..aku belum lagi smpai..
aku agak kecewa..tapi aku bijak mennyembunyi kan kekecewaan aku.aku tidak mahu di anggap aku lemah hanya kerana perkara itu,sbb? sbb aku tau hari rezeki aku akn tiba juga cume mungkin bkn masa sekarang.
tp aku tak la kecewa sesangat...seketika je aku down..pastu aku kembali bersemangat sbb aku ada byk perkara yg perlu di pkirkan sekarang nie..takde mase nk pkir psl perkara tu..insya Allah..aku yakin rezeki Allah tentukan..hanya Allah yg Maha Mengetahui bila mase nya turn aku.
manusia ini sangat gembira sangat seronok sangat riak smapikan aku betol2 dpt mengenali diri nya di sisi yg lain..
sisi yg lain? jawapan nya menongkah ke langit tanpa melihat ke bawah..aku rase manusia ini jarang mendapat sesuatu yg berbentuk kemenangan dlm hidup die..sbb tu sekali die dpt seolah2 org lain tidak pernah mendapat habuan yg sama.oh aku sangat2 iritating akan sikap manusia ini..tersangat2 riak dan bongkak seolah2 diri manusia ini sgt hebat.
aku sgt benci akan sikap manusia ini di sisi yg ini..manusia ini baik..mmg baik..tp ikhlas kah? atau pon bukan baik tapi keanak anakan.kasihan manusia ini.die tidak matang lg dlm melayari kehidupan yg penuh duka,suka jatuh dan bangun.
ya..saat ini saat manusia ini meraikan kemenangan nya..tapi siapa sangka..di sebalik nya di sekeliling nya orang2 meluat dan menyampah di atas sikap ke riaakan dan keanak2kan manusia ini. doaku pd Allah supaya aku tidak terus berputus asa..
hmmm mungkin akn ade lagi entri tentang ragam manusia ini? sbb sikap manusia ini sgt aku meluat.

rasa malas

aku rase mcm malas ber blog..
ntah la...aku rase tu cume mungkin  malas nk update je kot..
ke aku malas taip panjang2?
aku smpai bidor mlm td kul 1015mlm...
menempuh perjalanan jem seketika di Brickfields..
dlm 20minit bertolak dr brickfields dlm kul 8mlm ...baru lah aku masuk jalan duta..
jem terok gak kt brickfields tuh
cepat-cepatla siap segala pembinaan di sekitar brickfields tu..kalo tak..mau aku stress setiap kali time
nk blk kg..huuu..
perjalanan hgway mlm td smoooth jer....tp byk jugak kereta..
aku bwak speed skit dr bese mlm td...biase aku bwk drive dlm 80-90km shj...hahahaha
sloww kan aku bawak..tapi tu la hakikat nya...aku tak biasa bwk kereta laju2...tah le tak tau la naper..
mgkin sbb body kereta aku tak seberat kerete merz or bmw...jadi aku tak berani la bwk kereta laju2..
bettter buat pemanduan berhemah je..cewahh berhemah ke aku? samb lg.maleh nk taip panjang2..nanti aku taip lagi.

Tuesday, February 23, 2010

hari buruk lagi?

aper la nasib aku hari ini..
tak tau la hari esok aku bermotivasi tinggi ke tak
aper lagi? aku harus mengadu pd yang Maha Esa  memohon ketenangan hati & Ketabahan hati
bila la mase aku pulak nie?
hmmm..bertimpa2 lak..takpe takpe..hari ni hari ko...kemudian hari ..hari aku pulak..insya Allah..amin..

Monday, February 22, 2010

down with the sickness

sejak beberapa hari lepas..aku rase down skit.
tp hari ni alhamdulillah aku dpt ketenangan..Allah bg aku ketenangan..
tajuk kt ats mcm tajuk lg band disturbed jer aku rs
haa..dh lame x dengo cite psl band tu kan
aku last week x lik kg..jd mggu ni cut 3 hari baru aku lik  bidor..
ok lah..sejak bebberapa ari lepas..lepas dpt cite tu..
aku terus rs down..maleh nk update blog
walopon dlm kepala otak aku mcm2 mende nk taip..hahaha...
mggu lepas...hari down..jd aku berdoa mggu ni ialah minggu yg penuh bermotivasi...okeh
tu jer aku rs nk taip..sekian ...entri busan lg dr aku..

Tuesday, February 16, 2010

Berangkat pulang....

setelah bercuti selama 6 hari...maka cuti aku berakhir hari ini..emm
esok aku dh mule bekerja...tp jeles tol dgn pak mir..pak mir cuti smpei ahad nie..aiyoo besnye die berircutii..
aku blk ptg ni myb kul 3 kot...tp jalan tu agaknyer jem la kot.uhuhuh..xpe la
emm..blog aku ni pon x update sgt sbb bz setelkan hal2 lain.
6 hari cuti mcm kejap je..mgkin kalo ade bajet...aku blk bidor lg mggu nie..
emm..lgpon mggu depan cuti 3 hari...woohoo..emm..skang aku dok ngadap internet lg...jap lg aku bersiap2 dh..utk kemaskan baju2 sume..dan jg aku singgah shah alam dulu jmpe nani..sekian dulu entri utk hari ini..
aperpon time kasih kpd safura sbb sudi spend ms dgn aku...aku sayang ko sgt,,muuahs..semoga persahabatan kite akan tetap kekal smpei bebile insya Allah...ameen..huhuhu...

feveret sate aku..sate menara condong...

 
aha..sate kt ateh adalah sate kegemaran aku.sate menara condong tlk intan...sate ni pada pandangan peribadi aku adalah lebih sedap dr sate kajang yg femes dok org cerite tu..aku lebih suke sate tlk intan ni..nym2 sedap...kuah kacang nyer...perghh sedap siot...jd mohon maaf pd org2 kajang atau org3 yg gemor sate kajang di atas pandangan berbeza aku...kome try la rs sate tlk intan ni..tp sate yg org ni buat mmg sedap..org yg buat sate nie selalu niaga kt pasar malam tapah..tagline die sate menara condong tlk intan..sempaikan setiapkali raye or any spesel ocasion mmg org tmpah kt pakcik jual sate menara condong nieh..
aku tiap kali gi pasar mlm tapah..mmmg xkan miss beli sate nieh..pergh sedap siot..smpeikan sate kajang pon aku rs x kene dgn taste aku..rege sate nie rm0.30 1 cucuk....

entri asalkan ade =(

walopon cuti 6 hari..ade le 2 entri aku post
tu pon pendek..
aaku ingt sblm ni aku mampu la nk taip panjang2 sbb
mcm2 topik ade kt kepala nie..
tp lain plak jadi..aku jd maleh lak tetibe..emmm..mgkin sbb masalah yg baru melanda buat kpla otak aku
jadi serabut..mcm2 hal aku pkir skang nie..
hemmm...tkper lah...ade ms nti aku taip entri panjang2,..tu pon kalo aku mmpu la...kalo aku maleh...
xde la post entri baru
mcm mlm nie...entri asal ade je aku rs aku mampu buat,
cuti? cut aku bz la...mcm2 hal kene wat..huuuu...
esok blk kolumpo dh..rabu keje...emmm..

Saturday, February 13, 2010

Ade lagi 3 Hari..

alamak..esok dh ari sabtu..pastu ahad,isnin,dan selasa aku blk kolumpo dh bussannye..cpt je mase berlalu..aku belum tidor lg nieh tah bile la aku nk tido..haish..masalah dan dugaan kembali lagi.. kadang2 rs penat nk hadapi...tapi itu lah perjalanan kehidupan.. tapi kalo perkara yg same berulang macm mane lak? hmm doa aku smg Allah tabahkn hati aku...smg Allah beri aku kekuatan utk hadapi semua ni. takper lah..adekalanya tak sume bleh aku cite dlm blog,memandangkan blog aku nie open tu public utk bace..ala...bkn glemer pon blog aku..tp memandangkn terlalu peribadi..aku rase x perlu di hurai panjang dlm blog aku ni. esok hari sabtu..pagi2 lg aku dh kene bangun...lepas tu dlm kul 9.aku dgn penuh berhemah(berhemah la sgt) drive ke Tesco Kampar utk jmpe Bff aku dh lame terpisah.ewah..safura..cmne yer ko skang..suspen plak b4 nk jumpe ko nie.. btw aku x smpat la layan2 movie lame kt you tube..ni sume gara2 blog ijaicool ...aku sengih n gelak sorang bace blog die,.
cmne aku bleh layan blog die? sbb nadia_nz ..die folow blog tu...hmm..kire blog tu buat hati aku ceria skit melayan crite2 seharian die...ok la..aku kena tdo dh ni..xpe la..samb lain entri..wassalam

Friday, February 12, 2010

hari jumaat hari yg sibuk...

cewah konun la hari ni aku bz kan..tp tu la nampaknya. sbb hari ni aku nk gi beli no pin kpli...nampaknya selagi x dpt..selagi tu lah aku akan mencuba apply tanpe jemu sampei umo aku dh 35 thn br aku stop apply. ok..hari ni selain dr nk beli no pin kpli..aku nk gi basuh kete aku yg sebulan x basuh tu..selain tu aku nk gi beli tempe..hari ni mak aku masak lauk bes! tempe masak lemak petai.. dan seperti biase..aku kene la kopek petey tu...tu mmg tugas aku yg wajib di amanahkan oleh mak aku..tp aku suke gak koje ngopek petey nieh..dh lame aku x buat mende nie..selain tu aku kne beli sayo kacang panjang sbb mak aku nk wat rebus kacang tu..aper lagi? selain tu spt bese di hari2 cuti nie..aku xkan lepaskan peluang melayan you tube dan blogwalking..sekian shj...aku x taip pjg sbb aku bz..uhuhuhu

Tuesday, February 9, 2010

cuti lagi...

yehaa
esok smpei jumaat aku bercuti...n smabg lak cuti raye cine..
wahh bes! aku akn melepak abeh2san di umah smbil curi2 ms
utk melawat bff aku safura dgn anak die yg baru lahir tu..
ok la..aku kt opis lg..nyiapkan repot yg bile nk abeh ni xtau..huhuhuuh
nti kt umah aku samb taip entri panjang..
aku kesuntukan mase nk taip pjg2 kt opis..sob..
doakan aku selamat smpai ke kg ye..tp mlm ni aku tido umh akak aku kt tjg malim..
lepas tu esok br aku lik kg aku..di bidor perak..
aper lagik? cpt laaaaaaa aku nk balikk nioehhhh..huhuhuhuu...repot oo repott....

Tuesday, February 2, 2010

huh dh lame x update blog!

salam sume selamat pagi!!!
halamak..dh lame gile aku xupdate blog aku nieh
dh nmpk bersawang2 nyer
ok aku cuti 3 hari smpei ari isnin sbb kl cuti hari wilayah...
ok lah..mggu depan aku cuti panjang..abehkan cuti thn lepas..
dr 10hb 2 smpei la 16/2 wah gile panjang cuti
aku ingt nk melawat besfren aku safura dgn anak die yg bru lahir..
yahooo aku x sabo jmpe ko n anak ko safura..hehehe
ok la aku dh nk stat keje dh nie..tah ape la entri aku
ni entri pertama bln 2..

Tuesday, January 26, 2010

Gara-Gara FB & FS dan Blog..

tajuk di atas menerang kan keadaan kereta aku skrang nie..Ya Allah...berhabuk sume..berdebu sume,,,
dh dkat sebulan aku x basuh kete!!! Ya Allah..gile btol ke aper aku nie
kereta kesayangan di landa debu dan habuk yg agak maksima jugak le
bleh nmpak debu2 dan habuk...isk isk
sbg tuan pnyer kereta aku ni mmg la x sayang kereta gamaknye..
last week aku cuti 3 hari..jumaat aku on leave..sabtu n ahad aku mmg off day x keje..
aku ingt nk basuh kete..tp harem nye aku nk basuh sendiri gara2 aku x belii pencuci utk kereta tuh..
maka aku pikir nk basuh kete kt tmpt aku kt bidor last week
tp gara2 aku bertapa kt umah..sbb aku asik melayan U tube,blog & fesbuk dan frenster..maka
kereta aku pon terabai dr aspek penjagaannye.
aku br perasan betapa kotornye kete aku..uhuhu..
jd minggu ni aku gi shah alam mgkin aku gi bash kete kt shah alam le kot
(oh...shah alam sentiasa di hatiku) ..

ok la nti samb lagik taip..



di minggu terakhir bulan januari

 wah2 tajuk..x bleh blah la wei..hahaha
selamat pagi sume2...mcm la ramai yg bace blog aku..okeh xpe..
x byak pon xpe..aku belasah je..
mggu ni dh mggu terakhir bln 1..
cepat jer mase berlalu kan..
tp mggu ni aku x le balik bidor iaitu kampung ku sbb ade hal lain yg kene di setel kan segera
mcm2 hal yg jadik dlm bln 1 nie..whahah..aper jadah mcm2 jadik plak..
seme beseje pon...ade byk mende nk taip..tp mase n keadaan jd halangan plak
ni pon aku taip kt opis..huhuhu..ok la samb lain kali
nk samb keje..selamat pagi everyone..selamat bersarapan okeh..
tata sume...kpd besfren aku yg jauh di mata tp dekat di hati siti safura,marzuna,zainab,ct nani,mahani ishak dan anem..aku windu kome sumee...semoge kome sume sentiasa sehat dn bahagia dlm kehidupan masing2..insya Allah..ameeen....




Friday, January 22, 2010

malam melankolik..

mlm ni mcm hampeh je..apsal aa?
aku pon mcm x bes je mood
pak mir pon mcm menyepi je..
aku rs die tgh pkir la tu..
pak mir ni kalo tgh senyap n diam die tgh pkir la tu
x pon dh lelap..
aku msg pak mir wat bodo je die
xpe lah...
aku pon tgh sakit palee nie..
tetibe lak kene mlm ni
emmm...aku pkir mcm2 la skang...
aku pkir psl bajet nk kawen sebenornye..
bkn la aku nk kawen skang..tp dlm 2-3 thn tu insya Allah...smpei,..
kome doa2kan la ye..
tp mslhnye skang is duit...mane aku nk cekau duit skang nie..xkan lepas kawen aku xde cash or duit simpanan kan? xkan nk hrp duit gaji bln2? mmg x cukup la rsnye...dengan kos idop yg makin tinggi skang..
ntah la..mcm2 aku pkir..aku blur ni...lost..xtau nk pkir cmne..
even aku tau...kalo takat pkir je tindakan tkde....mmg xgune pon pkir perah2 otak smpei penin2 pale..
bek aku penin pale perah otak ms jwb exm ptd spa kan? tol x?
uuhuhu..help help...cmne nie? aku tgk org lain kawen cm senang je.. deme dpt duit cmne ek?
nk tanye tp aper pplak soklan yg aku nk tanye? cm xde idea lak aku nk tanye ape..
ntahla.thn ni mmg thn utk aku stat kumpul duit..tp thn ni jugak la kumpul duit utk byr duit insuran n rdtax kete aku yg akn xpired bln 7 thn nie....hhhuuuu...kepale otak aku xkan benti berpikio...
ke ptut aku dengo lagu "selamat malam'' dr faizal tahir tu...(eh mentang2 minat kt die tetibe ckp psl FT plak)
adoi..mcm ne nie?ntah la...esok2 smbg lg entri lain..

bute it...

blog aku ni mcm xde aper je
sob ...seeyes blog aku mmg plain weii
xde entri bagai bergambo
hahah.gile smpoi blog aku
aku skang nie tgh godek3...tah ape2 la kt blog aku nie
mcm2 aku nk alter n ubah kt blog aku ni
tp tah x menjadi gak
adeh...aku rs tajuk header blog aku sblm ni cm poyo je
x mencermin kan personaliti ak yg selamber nieh
ntah la..mcm2 aku pkir skang nie..
tgk dh melalut post aku nieh
kate tajuk bute it tp alih2 cite psl luahan prasaan pulak
salah tajuk btol la aku nii
tp di sbbkan aku bute it ni maka prasan aku jd cm bengang gak la
kire ade kaitan jgk la ngan tajuk kan?
berbalik dgn tajuk bute it..blog aku ni dgn dull nya mcm diari bese gak
gile hampeh...
cmne nie? aku ni dh la blk je umah kt bidor ni tenet je dekat 24 jam..tp nk repair2 blog haremmm..
bek aku gi layan fb or fs..n layan u tube...
nti aku taip entri bru..
spt bese entri ni entri membosankan pd sp yg bace.
wassalam..

Wednesday, January 20, 2010

aku x free dh wei!

alamak!
skang nie dsbbkan tempat duduk sebelah aku kt opis ni dh ade org duduk
jd aku x free sgt la nk taip entri baru..
sblm ni aku pakei belasah je nk tulih aper2 pon kt blog ms tgh keje..
tp skang agk terhad n susah gak la nk taip..yer la segan plak kt org sebelah..dh senior mktg aku plak tu..kang die bgtau kt manager...haru plak aku...
xpe xpe..
aku jumaat ni amik cuti..maka khamis ptg lepas keje or time kamis mlm aku lik bidor
maka aku nti..kembali la bertenet smpei mate lebam2...
nk lyan FB n FS lik..dgn melayan cite2 n lagu2 lame kt U Tube..
yeehaaa...

Monday, January 18, 2010

senyum sorang-sorang..

ade mende yg menyebab kan aku tersengih sorang2 kt opis nie..nk tergelak pon ade gak..
last week jmpe pak mir..sembang2..walla...
rs cm x sbor lak...wakakaka...bioll...
psl future assignment ade gak discus dgn pak mir
tp tindakan tu kene bermula dr sekarang...

Thursday, January 14, 2010

akhirnye kebenaran terbukti..(ko ingt aku bongok?) ko silap okeh!

aku dpt sesuatu kebenaran yg buat aku terpikir lame
sbb ape die nk buat mcm tu kt aku
oo rupenye sbb die dh ade 'sesuatu' yg di banggakan
ptut pon dgn bangganya die bgtau mcm tu.
siap ko..
ptut la ko pakei itu je
rupenye ko kontrak je
wakakka..silap org la wwei ko nk berlagak ngan aku pehal!
hahahhah

Wednesday, January 13, 2010

Diri ku mmg betul2 sudah naikkkkkk..

oh aku mmg bengang dgn badan aku sendirik
ttak semena2 bdn aku naik berganda2 skang
gara2 mkn time mlm lepas blk dr koje
ni lah bahana makan malm.
gile tensen aku!
huhuhu..lepas raye terus naik n terus naik smpai la skang!
aper sudah jadik??!!!
thn 2010 aku x bleh terus gemookkkk je.
kene susut cepat nieh
atas dasar sbb2 kesihatan jugak
bapak aku pon dh byk kali igtkan...
die pon dh  peka dgn badan die skang..turun or naik..die peka skang
maka wajib kot aku kene cut mkn burger king sekali sebulan nie.
haiish...ngeluh..
nk samb koje..tata

Monday, January 11, 2010

Hari isnin..monday blues...AJL...Pawana Search...argh sume aku terlepass!

hari ni ari melooooo..
aku gile ngantok nyer..
dgn bengangnyerrr
adoii..gile la...ape jadah plak nie kan..
huwaaaa nape fzl thir dpt no 3 jerrr//huwaaaaaa
aku tgk AJL just nk tgk Faizal Tahir perform je tau
huhuh..aku mmg minat kt die..sbb bg aku die seorg yg kreatif..serba boleh..
walopon pak mir kate die tu cm poyo2...sore x sedappp..argh blasah..aku ttp suke
kt faizal tahir...hehehe..tiap kali ckp psl fzl tahir...ade je pak mir celah x berkenan aku cite psl die..wakakkaka

lg satu...yg aku paling upset!! SEARCH!!!! bangsat tol ade ke ms mule2 ally ke faizal kate ade amy search je..
aku pkir..ooo amy search je...aku x pkir pon ade kumpulan search!
weiii search tu  bkn ade amy je tau x!!?? aku kalo amy search perform aku pkir mybe die ade duet dgn mane2 artis ke...
jd aku pkir...argh xpe..aku layan ajl dlm kete jer la..sbb aku tgk ajl sblm tu kt umah nani kt shah alam..
jd aku ngenang kan esok nk keje..(hari ni isnin)..jd lepas aku tgk yuna nyanyi aku pon blk..
fzl tahir pon aku dengo lagu die dlm kete je...

tp sekali pagi ni..rie..opismate aku yg mmg gile die hard fan search..(rie--rihanah) bgtau mlm td
ajl ade kump search! argh brengset!! tensen siot! dh la deme bawak lagu Pawana!~ which is mmg lagu feveret aku!!! eeeeeeeeii. gile tensen aku ..nmpknye akku lk bidor tgh bulan ni
bukak u tube cari band search ms perform kt AJL..gile gile..

aku rs ..kalo deme bwk lagu BALADA seniman Jalanan lg bes woooo!!!!..
aperpon respek kt Search..kumpulan Otaimer Lagenda Malaysia..
rakyat malaysia umumnya patut berbangga dgn Kumpulan Search ni

okeh..nk samb keje...ni selingan nk reda ngantok je aku type blog nieh

rock terus rock okes!!